Decoreren met planten in jouw bedrijf? Onze tips en inspiratie

Decoreren met planten in jouw bedrijf? Onze tips en inspiratie

Decoreren met planten in jouw bedrijf? Onze tips en inspiratie

Wat begon als een trend, is uitgegroeid tot een echte must in je interieur: planten zijn tegenwoordig essentieel in een woning of kantoor. Het antwoord van elke interieurstyliste klinkt als volgt: decoreer je interieur met planten! Maar hoe begin je daaraan? We geven je alvast enkele leuke voorbeelden waar je mee aan de slag kan.

Hoe groter, hoe beter

Wil je alles uit de kast halen en je klanten en/of werknemers imponeren? Zorg dan voor een échte eyecatcher in de ruimte. Deze kan je plaatsen aan de ingang, het atrium of de receptie van je bedrijf. Of plaats deze in het midden van de werkruimte. het enige waar je zeker voor moet zorgen is dat de plan de ruimte krijgt om te groeien.

 

Welke planten zijn hiervoor geschikt?

Ga voor impressionante boompjes zoals de vijgenboom, een bananenplant of een gatenplant. Vooral de gatenplant kan makkelijk bijna overal in de ruimte leven en groeien. Andere planten hebben dan weer wat meer zon nodig en vragen wat extra zorg.

Planten in de lucht

Heb je niet veel plek in je kantoor? Dan kan je altijd gaan voor hangplanten en airplants. Deze manier van decoreren vinden de planten zelf zelfs het leukste: ze hebben veel ruimte in de lucht en kunnen daar lekker onbezonnen verder groeien. Natuurlijk zal je ze wel moeten hangen op een plek waar veel natuurlijk licht aan kan. De meeste planten hebben dit namelijk broodnodig om te overleven.

Groene muren

Niet alleen aan het plafond, maar ook aan je muren kan je decoreren met groen. Kies uit een groene plantenmuur of een moswand.

Green Walls: groene, levendige muren

Je kan je muren laten opvullen met zowel hangende als staande planten en ook de kleur of stijl kan je volledig zelf kiezen. Heb je weinig of geen lichtinval op kantoor? Dan zijn er ook artificiële materialen waarmee je je kantoor kan opfleuren!

Moss Fashion: een moswand die nauwelijks zorg nodig heeft.

Deze laatste optie heeft zelfs niemand nodig die voor water, licht of een bepaalde temperatuur zorgt om de planten te doen overleven! Op een unieke en ecologische manier krijgen de planten in het Moss Fashion concept automatisch alles wat ze nodig hebben. Volledig personaliseren en het logo van je bedrijf erin verwerken? Dat kan allemaal!

Een groen kantoor dankzij AnyGreen

Je kantoor decoreren met planten: het lijkt simpel, maar als je het écht goed wilt doen, vergt het enige voorbereiding. Wil je graag met ervaren interieurspecialisten en groen stylistes je ideeën of wensen bespreken? Bij Any Green staan we voor je klaar!

Samen bekijken we de mogelijkheden naargelang jouw wensen en jouw budget en maken we een plan op. Een specialist komt ter plaatse en bekijkt wat mogelijk is en hoe we jouw kantoor zo optimaal mogelijk kunnen opfleuren met wat groen!

Interesse? Laat ons weten waar jij naar op zoek bent voor jouw bedrijf! Wil je graag ons aanbod leren kennen? Contacteer ons vandaag nog.

Meer blog items