Atrium tuin aanleggen? Handige tips en informatie

Atrium tuin aanleggen? Handige tips en informatie

Atrium tuin aanleggen? Handige tips en informatie

Steeds meer bedrijven kiezen voor planten op kantoor. Dit kunnen gewoon een paar gezellige losse planten hier en daar zijn, of bijvoorbeeld een groene verticale wand. Tegenwoordig is er wederom een nieuwe trend gaande: de atrium tuin.

Heeft uw kantoorpand het geluk over een atrium te beschikken? Dan vertellen wij u in dit artikel graag meer over atrium tuinen en welke planten geschikt zijn voor plaatsing in een atriumtuin.

Planten zorgen voor een verbeterd leefklimaat in elke ruimte

Planten hebben ruimschoots bewezen enorm veel bij te dragen aan het leefklimaat binnenshuis. Planten zetten bijvoorbeeld CO² om in zuurstof, waarbij tegelijkertijd ook andere stoffen uit de lucht worden gefilterd.

Daarnaast hebben planten een rustgevende en kalmerende werking, dit werkt stressverlagend en heeft een positief effect op ziekteverzuim . Ook hebben planten een positieve invloed op akoestisch vlak, vooral in grotere ruimten zoals een hal of atrium. U zult veel minder last hebben van een galm in de betreffende ruimte.

Waarom kiezen voor een atrium tuin?

Een atrium is een prachtige plek om over te beschikken, zeker in combinatie met een kantoorruimte. Een atrium is doorgaans prachtig licht en hoog, waardoor u mooi kunt spelen met lichtinval, kleuren en accessoires. Vooral planten kunnen een atrium een serene sfeer geven, waarbij uw klanten zich in een oase van rust en groen wanen . Let er wel op, dat u de juiste planten voor deze locatie kiest.

Welke planten zijn geschikt voor een atrium?

Er zijn relatief veel soorten planten die gemakkelijk in een atriumtuin kunnen worden gezet. Het is wel zaak op te letten, of de plant in kwestie in de zon kan worden gezet of juist liever in de (half)schaduw. Sommige planten kunnen namelijk droog worden bij een teveel aan zonlicht, terwijl andere planten juist licht nodig hebben om te overleven.

Planten die goed gedijen met weinig licht

U kunt kiezen uit een mooi assortiment aan planten die niet in direct zonlicht hoeven te staan. Deze planten groeien in de natuur ook dikwijls in de schaduw van andere bomen en planten. Zulke planten kunt u derhalve het beste bij een andere hogere plant plaatsen, of naast een element dat zonlicht blokkeert zoals een trap of meubelstuk.

Planten die geschikt zijn voor plaatsing in de (half)schaduw zijn onder meer:

De rubberplant

Lees meer over de rubberplant.

Klimop

Lees meer over klimop.

Philodendron

Lees meer over de philodendron.

De drakenbloedboom

Lees meer over de drakenbloedboom.

Diverse palmsoorten

Lees meer over de Kentia palm.

De boston varen

Planten die juist van een lichte plek houden

Een atrium is heel vaak natuurlijk ook een goed verlichte plek, dus vooral planten die van licht houden zullen dan floreren in een atrium tuin.

Deze planten kunnen gemakkelijker op een lichte plek worden gezet en drogen niet uit, mits u wel voldoende water blijft geven. Zulke planten zijn onder meer:

De palmlelie

Lees meer over de palmlelie.

Wolfsmelk

Lees meer over wolfsmelk.

Crassula ovata

Lees meer over Crassula ovata.

Sansevieria

Lees meer over de Sansevieria.

Cactussen

Wilt u liever een echte eyecatcher? Dan kunt u ook voor een hoge plant of boom gaan, zoals de olijfboom, chinese waaierpalm of een mooie ficus.

Zaken om op te letten bij het aanleggen van een atrium tuin

De mate van lichtinval is uiteraard slechts één aspect dat meespeelt bij plaatsing. Daarnaast is het ook van belang de luchtvochtigheid in de gaten te houden, de temperatuur en de watergiften.

Wilt u graag meer informatie of advies aangaande het aanleggen van uw atrium tuin? Neem dan zeker eens contact op met Any Green, wij helpen u graag met al uw wensen op het gebied van planten.

Meer blog items