Groen op kantoor

Groen op kantoor

Groen op kantoor

Kantoren kunnen snel vervallen tot saaie, grijze plekken waar niet veel is om vrolijk van te worden. Zelfs de meest goedlachse collega’s kunnen die ruimtes niet opbeuren. Wat dat wel kan: groen op kantoor. Planten brengen kantoren helemaal tot leven.

Bedrijven vervangen vaak printers, computers en bedrijfswagens, maar plantenbakken worden meestal over het hoofd gezien. Nochtans hebben planten niets dan voordelen en is de investering beperkt en snel terugverdiend.


Gezondere medewerkers en dus minder ziekteverzuim

Steeds meer bedrijven begrijpen hoe belangrijk een aangename en gezonde werkomgeving is. Vooral het binnenklimaat in een kantoorgebouw speelt daarbij een belangrijke rol. Wist je dat planten op de werkplek verschijnselen als moeheid, hoofdpijn, hoestbuien en geïrriteerde ogen met 30% kunnen verminderen? Planten kunnen dus echt kleine wondertjes verrichten!

Een onderzoek van de University of Exeter heeft uitgewezen dat meer groen op kantoor ervoor kan zorgen dat de hoeveelheid lichamelijke stress vermindert en werknemers zich gelukkiger voelen. Groen op kantoor zorgt met andere woorden voor gezondere medewerkers en minder ziekteverzuim. Dat komt dus ook het bedrijf ten goede.

groen op kantoor

Blije en productieve collega’s dankzij groen op kantoor

Je medewerkers op kantoor zullen niet alleen gezonder zijn, maar ook beter werken. Planten op kantoor zorgen er namelijk voor dat de productiviteit en de creativiteit stijgen. Groen op de werkvloer zorgt voor een comfortabel en huiselijk gevoel. Werknemers voelen zich beter, kunnen zich beter concentreren en komen sneller op de proppen met creatieve ideeën. Planten op kantoor zijn uitstekende motivators.

Schone lucht voor iedereen

Die verhoogde productiviteit en creativiteit is ook te danken aan de schone lucht die planten produceren. Het zijn natuurlijke luchtzuiveraars. Planten nemen CO2 en zelfs schadelijke deeltjes uit de lucht op en produceren zuurstof. Sommige kantoorplanten kan je zelfs echte zuurstofmachines noemen. Een goede luchtkwaliteit komt de gezondheid, productiviteit en creativiteit van iedereen op de werkvloer ten goede.

Een betere akoestiek dankzij planten op kantoor

Kampt je kantoor met een slechte akoestiek en lijkt geluid langs alle kanten te weerkaatsen? Dan kunnen planten ook helpen. Niets zo vervelend als moeten werken of een belangrijk gesprek voeren in een luidruchtige ruimte. Planten nemen geluid op en functioneren als dempers. Zo maak je de ruimte stiller en de gedempte achtergrondgeluiden zijn niet langer storend.

Splits je kantoor op met planten

Planten worden vaak in hoeken geplaatst, maar je kan het ook origineler aanpakken. Voelt je kantoorruimte aan als één grote zaal? Dan kan je die ruimte met planten opbreken. Planten zijn fantastische roomdividers. Je gunt je werknemers meer privacy, ze krijgen een eigen kantoor binnenin het kantoor en zullen zich extra comfortabel voelen.

Heb je weinig ruimte om veel planten te plaatsen? Dan kan je een plantenwand installeren. De planten worden dan bevestigd aan wandpanelen die zorgvuldig in elkaar geklikt worden en een hele muur kunnen bekleden. Je kantoor krijgt er in een klap veel planten én een wauw-gevoel bij.

En wat met het onderhoud?

Het verzorgen van planten hoeft geen grote taak te zijn. Elke plant vereist een bepaalde hoeveelheid licht, water en voedsel. We denken graag met je mee over hoe het plantenonderhoud efficiënt en doeltreffend kan gebeuren.

Wil je liever niet zelf instaan voor het onderhoud van de planten? Dan steken we graag een handje toe. Kies er bijvoorbeeld voor om planten te leasen. Het onderhoud zit dan inbegrepen in de prijs. Geen onderhoud, wel alle voordelen die planten in je bedrijf met zich meebrengen.

Het uitgebreide aanbod van Any Green zorgt voor green happiness op jouw kantoor

Bij Any Green bieden we een uiteenlopend gamma planten aan. We hebben kleinere kantoorplanten die dienst doen als echte zuurstofmachines, maar ook grote 10 meter hoge palmen die je bedrijf omtoveren tot een tropische binnentuin.

We komen graag langs bij jouw op kantoor om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Dan stellen we samen met jou een plantenpakket samen. Zo ziet je kantoor er groener uit en zullen de werknemers gelukkiger én productiever zijn.

Groen op kantoor: Any Green helpt je graag

Heeft je kantoor nood aan een beetje groen? Contacteer ons dan voor vrijblijvend advies. Onze experts helpen je met alle plezier uitzoeken welke planten het beste zullen gedijen in jouw kantoor en wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf. We komen daarvoor graag bij je langs.

In een mum van tijd wordt jouw bedrijf omgetoverd tot een oase van groen. Wedden dat je werknemers dat zeker zullen weten te appreciëren? Maak vandaag nog een afspraak!

Meer blog items