Indoor landscaping met planten: wat is het en hoe werkt het?

Indoor landscaping met planten: wat is het en hoe werkt het?

Indoor landscaping met planten: wat is het en hoe werkt het?

Planten als eyecatchers in je woning? Indoor landscaping brengt het buitengevoel voor een stukje mee in je interieur. Deze trend zet niet de meubelstukken, verlichting of raambekleding centraal, maar het wordt ingericht op basis van planten. Wil je graag je woning omtoveren in een groene oase? Wij geven je alvast enkele handige tips om te beginnen aan je indoor landscaping avontuur.

Meer groen introduceren in uw bedrijf?

Een groene oase als interieur

Hoe vind je de optimale balans tussen groen en jouw interieur? Bij indoor landscaping zijn planten geen aanvulling aan het interieur, maar maken ze een even groot deel uit van de inrichting van de ruimte. Welke stijl je creëert is volledig aan jou!

Wil je graag een écht jungle gevoel hebben wanneer je de ruimte binnenkomt ? Dan ga je best voor weelderige, gekleurde exotische planten. Wil je het liever iets rustiger houden? Dan ga je voor iets neutralere planten.

Indoor landscaping: opties

1. Plaats een indoor border

Meestal wordt een border buitenshuis geplaatst, maar eigenlijk kan het perfect dienen voor in je kantoor! Je krijgt er namelijk een echt buitengevoel van. Niet alleen wordt je er direct vrolijker van, het is bovendien ook nog eens beter voor je gezondheid omdat de luchtkwaliteit enorm verbetert dankzij de weelderige reeks planten in de indoor border. Ga voor speels en weelderig of houd het liever wat gemoedelijker: da’s helemaal aan jou!

2. Ga voor een green wall

Heb je niet extreem veel plaats voor een border? Dan kan je ook een groene oase creëren via de muren! Ga voor een levende groene plantenmuur of een moswand in vergaderzalen, het atrium of de kantine. Bij een green wall wordt er een muur volledig opgevuld met zowel hangende als staande planten. Ook hier kan je volledig zelf de kleur en sitjl van de planten kiezen.

3. Kies variatie

Wil je liever niet één grote eyecatcher, maar eerder de (groene) aandacht verdelen over de ruimte? Maak van de ruimte een mini-biotoop en plaats in één hoek grote stengels gedroogd gras of een weelderige grote exotische plant, hang enkele planten aan de muur met stijlvolle plantenhangers en zet verschillende planten naar keuze op meubelstukken. Bij deze optie is balans de sleutel!

Indoor landscaping: bespreek het met Any Green

Wil jij graag zo’n groene oase creëren in je kantoor maar weet je niet waar te beginnen? Onze experts van Any Green helpen je graag verder! We komen met plezier langs om de ruimte te scannen en verschillende mogelijkheden met jou te bespreken.

Klaar om te beginnen aan de groene jungle in je kantoor? Dan maken we voor jou een plan op en ga we zo snel mogelijk aan de slag! Contacteer ons nu als je vragen hebt of maak vandaag nog een afspraak!

Meer blog items