Kantoor koelen met planten en groene muren

Kantoor koelen met planten en groene muren

Kantoor koelen met planten en groene muren

Een optimaal klimaat op de werkplek zorgt voor productieve medewerkers en een vermindering van het ziekteverzuim. Een goede luchtvochtigheid en aangename temperatuur zijn dus van belang. Maar kun je het kantoor ook koelen met planten en groene muren? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Welke planten je daarvoor het beste kunt gebruiken én hoe je het kantoor koel en comfortabel kunt houden door het laten aanleggen van groene muren.

Een aangenaam klimaat op kantoor met groene wanden en planten

Groene muren op kantoor zijn een prima en duurzame oplossing om de werkplek koel te kunnen houden. Uiteraard geldt dat ook voor planten. Groene wanden en planten op kantoor hebben perfecte isolerende eigenschappen.

Een groene wand kan zowel tegen een binnen als buiten muur worden geplaatst. Daarnaast werken deze groene muren geluiddempend én zorgen ze voor een goede luchtvochtigheid binnen de werkruimte.

Daardoor kun je het kantoor aangenaam koel houden voor medewerkers. Ook de luchtkwaliteit verbeterd als je gebruik maakt van planten. Hetzij in grote plantenbakken of door het gebruik van een speciaal systeem waarmee een muur groen gemaakt kan worden door middel van beplanting. Interieurbeplanting heeft een luchtzuiverende eigenschap waardoor schadelijke stoffen uit de werkomgeving worden gefilterd.

Planten of groene muren die geschikt zijn om een werkruimte koel te houden

Er zijn verschillende soorten planten die gebruikt kunnen worden om een werkruimte aangenaam koel te kunnen houden.In de meeste gevallen worden daar hydrocultuur of grondcultuur planten voor gebruikt.

Deze beplanting werkt isolerend, heeft luchtzuiverende eigenschappen en houdt de vochtbalans op peil. Daarnaast vergen ze weinig onderhoud of verzorging. Ook grondcultuur planten kunnen worden gebruikt om een aangenaam klimaat te kunnen creëren op kantoor.

Door middel van speciale panelen kunnen ze verwerkt worden als groene wand en houden ze elke werkruimte fris en aangenaam qua temperatuur. Dat heeft niet alleen in de zomer zijn voordelen, maar natuurlijk ook in het winterseizoen.

Wil je het kantoor koel houden met plantenbakken? Ook dan kun je voor de interieurbeplanting kiezen voor hydro- of grondcultuur planten. De bodem van de bloembak wordt dan naast water ook gevuld met hydrokorrels. Dit zijn kleine bruine korrels van klei.

Het kantoor voorzien van planten en groene muren in plaats van een airconditioning

Een airco op kantoor is niet altijd de meest gezonde en duurzame oplossing. Vaak verbruiken ze veel energie en kunnen ze via het filter schadelijke stoffen terug de werkruimte in blazen. Daarnaast kan het voorkomen dat een airco de vochtbalans op de werkplek verstoord. Je krijgt dan te maken met een te droge lucht die de luchtwegen irriteert, of juist een te hoge luchtvochtigheid die schimmelvorming veroorzaakt.

Als je het kantoor op een verantwoorde en duurzame manier koel wilt houden, dan kun je dat doen aan de hand van natuurlijke groene wanden, maar ook door het laten plaatsen van artificiële groene muren of sierkaders. Ook moswanden zorgen voor een aangenaam klimaat op het kantoor. Ze houden de werkplek niet alleen koel, maar zijn tegelijkertijd ook een prachtige eye-catcher.

Op zoek naar een natuurlijke koeling in je bedrijf?

Meer blog items