Scheidingswand met planten voor uw kantoor?

Scheidingswand met planten voor uw kantoor?

Scheidingswand met planten voor uw kantoor?

Een open kantoorruimte kan je makkelijk en vlot in verschillende zones onderverdelen via scheidingswanden. Dankzij zo’n wand heb je meer privacy, een betere akoestiek en kan je je bovendien beter concentreren op je werk. En wat als je deze scheidingswanden ook nog eens groen maakt? Dan krijg je er nog eens een gezonder leefklimaat bij. Alleen maar voordelen! Waarom moet jij zo’n scheidingswand met planten in je kantoor aanschaffen en wat zijn de opties?

3 redenen om een groene scheidingswand aan te schaffen

Een scheidingswand met planten zorgt voor meer privacy

Een aantal jaren geleden pleitte velen voor een open kantoor waar iedereen met elkaar in contact kon komen en niemand een vaste werkplek heeft, maar flexplekken. Dat klinkt allemaal mooi, maar het is in feite nefast voor het concentratievermogen en het zorgt vaak voor een drukke en chaotische sfeer. Een ander nadeel: het wordt moeilijker om je af te zonderen voor klanten- of teammeetings of om een tijdje echt door te kunnen werken om een strakke deadline te halen.

Een snelle en handige oplossing hiervoor zijn de groene, mobiele scheidingswanden: het zorgt voor een frisse, prettige atmosfeer en creëert privacy tussen de verschillende werkplekken. Je hoeft dus geen vaste scheidingswanden met planten te nemen, met de verplaatsbare versies verander kun je de werkplek steeds opnieuw herindelen indien nodig.

Uw kantoor in het nieuw steken met een groene touch?

Betere akoestiek dankzij een groene scheidingswand

In een grote, open ruimte kan de akoestiek erbarmelijk zijn en zeer onaangenaam. Een scheidingswand met planten steekt hier een stokje voor: het verbetert de akoestiek in de ruimte en zorgt bovendien ook voor minder geluidsoverlast. Een groene plantenwand werkt zelfs nog méér geluidsdempend dan een gewone wand.

Meer groen zorgt voor meer welzijn en productiviteit

Het is wetenschappelijk bewezen: met een plantje meer op kantoor kan je het algemeen welzijn van werknemers enorm verbeteren. Meer groen zorgt voor meer concentratie en een hogere productiviteit. Wie wilt nu geen opgewekte werknemers die hun werk beter doen? Ga voor die groene wanden!

Trendy en groen interieur

Een groene wand trekt direct de aandacht en fleurt de ruimte helemaal op. Alles is beter dan een grijze, kale muur toch? Het maakt je kantoor direct een stuk aangenamer en het oogt enorm jong en trendy. Waar wacht je nog op? Weg met die saaie wanden en hello groene muren!

Groene scheidingswand: de opties

1. Wand met kunstplanten

Wil je je niet bezig houden met het verzorgen en in leven houden van de plantjes? Dan kan je kiezen voor een kunstplantenwand. De effecten van een groene wand blijven volgens wetenschappelijk onderzoek dezelfde! Bovendien kan je gaan voor de meest exotische en speciaal uitziende planten, want je hoeft geen rekening te houden met de behoeftes van de planten zelf: handig!

2. Wand met echte planten

Ga je liever voor de real deal met levensechte planten? Echte planten zuiveren de lucht en zorgen daardoor voor een beter leefklimaat. Natuurlijk moet je bij echte planten wel letten op bepaalde omgevingsfactoren: elke plant heeft andere behoeftes zoals de hoeveelheid licht en de ondergrond. Ook zal je deze regelmatig moeten verzorgen, maar gelukkig zijn deze enorm makkelijk in onderhoud: je kan zelfs kiezen voor een automatisch watergeefsysteem waardoor je bijna tot niets meer moet doen!

AnyGreen maakt jouw kantoor groener

Interesse in fraaie scheidingswanden met planten? Dan ben je bij Any Green aan het juiste adres! Onze groene architecten weten er alles over en helpen je met plezier verder om je kantoor groen en trendy te maken! Wil je graag de mogelijkheden overlopen met één van onze specialisten? Contacteer ons dan voor vrijblijvend advies of maak een afspraak!

Meer blog items