Planten voor flexplekken: welke zijn geschikt?

Planten voor flexplekken: welke zijn geschikt?

Planten voor flexplekken: welke zijn geschikt?

Veel groen op kantoor: het ziet er niet alleen hip en fris uit. Het is daarbovenop nog eens goed voor je gezondheid. Twee vliegen in één klap. Planten op kantoor lijken misschien op het eerste zich er gewoon te staan voor de versiering. Maar niets is minder waar: planten hebben degelijk een functie. Ook flexplekken kunnen zeker baat hebben bij wat groen in de ruimte. Maar waarom is het dan zo goed? En wat voor planten kies je dan?

Planten in je flexplek: de voordelen

Vele studies hebben al bewezen dat meer groen op een werkplek resulteert in gelukkigere werknemers. Planten zorgen in eerste instantie voor zuivere lucht omdat ze CO2 opnemen en omzetten in zuurstof.

Meer zuurstof in een ruimte zorgt er vervolgens voor dat de mensen in die ruimte opgewekter zijn en zich beter kunnen concentreren. Andere bewezen voordelen zijn: meer creativiteit, een hogere productiviteit en ten slotte een algemeen hogere tevredenheid. Genoeg redenen om een bezoekje te brengen aan een plantenzaak!

Meer groen op kantoor brengen?

Welke planten zijn ideaal voor een flexplek?

1. Planten die niet veel verzorging nodig hebben

We weten allemaal dat er op een flexplek gewerkt moeten worden en dat er dus vaak weinig tijd is voor prullaria zoals planten verzorgen. Als je een drukke agenda hebt, maar toch graag wilt genieten van wat groen op je bureau, raden we aan om te gaan voor planten die niet zullen sterven als je ze één keer vergeten bent water te geven. Ja hoor, die bestaan! Hieronder enkele van onze favorieten:

1.1 Lepelplant (spathifyllum)

Deze plant laat jou letterlijk weten dat hij water nodig heeft. De lepelplant laat zich namelijk hangen als hij snakt naar wat water. Eens je hem weer hydrateert, gaat hij direct weer naar zijn oorspronkelijke vorm. Handig!

1.2 Cycas

De wortels van de Cycas zijn extreem gevoelig voor te veel water, wat dus betekent dat je hem amper water gaat moeten geven. Pas als de grond écht goed droog is, mag je hem terug een beetje water geven.

1.3 Aglaonema

De Chinese Evergreen kan overleven in zowat alle soorten klimaten en weersomstandigheden. Bovendien is hij al tevreden met enkele drupjes lauw water.

2. Planten die niet veel licht nodig hebben

De meeste planten kunnen niet zonder hun dagelijkse portie zonlicht. Maar helaas heeft niet elke flexplek het geluk om in elk hoekje en kamertje te baden in het zonlicht. Gelukkig zijn er ook planten die weinig tot zelfs geen zonlicht nodig hebben om te overleven. Enkele opties:

2.1 Dracaena (Drakenbloedboom)

Dracula? Neen, het is de Dracaena! Deze plant is allergisch voor directe zon en kan je perfect zetten op plekken met half-schaduw. Daarnaast moet je hem amper water geven. Ideale kantoorplant!

2.2 Maranta Leucononeura (gebedsplant)

De Tiengebodenplant houdt van koelere klimaten waarbij de bladeren bij te veel licht zullen krullen en verdorren. Directe toegang tot de zon is dus een no-go.

2.3 Graslelie

De Graslelie is een populaire plant die groeit als kool en zeer tevreden is met een plekje op plaatsen waar er geen direct zonlicht is. Bovendien is deze plant gekend voor luchtzuivering!

Any Green maakt jouw flexplek groener!

Wil je graag van je flexplek een échte groene jungle maken of houd je het liever op enkele mooie sierplanten? Wat je voorkeur ook mag zijn, Any Green helpt je met alle plezier kiezen met de ideale combinatie van groen voor jouw flexplek.

Bovendien voorziet Any Green, indien gewenst, verzorging van jouw planten. Jij kan dus lekker blijven doorwerken en wij zorgen voor een gezonde en groene werkplek! Contacteer ons nu of maak een afspraak.

Meer blog items