Uw dakterras in het groen!

Uw dakterras in het groen!

Uw dakterras in het groen!

Geniet op uw dakterras of daktuin van de plaatselijke fauna en flora. Wij zorgen voor een optimale aankleding zodat u elk moment van de dag een moment van rust kan vinden op uw terras. Ga alvast een kijkje nemen in ons plantenbakken assortiment en laat ons weten waar u naar op zoek bent.

Samen met u zal ons team een ontwerp opmaken waarbij er voldoende rekening wordt gehouden met de omgeving, de gewenste stijl en de specifieke plantentypes. Wij helpen u alvast graag verder bij het verwezenlijken van de daktuin van uw dromen.

Zin in meer groen op het dakterras van uw bedrijf?

De ideale planten voor op uw terras

Uw terras of daktuin opfleuren, dat doer u met planten. Maar welke inheemse planten kunnen het beste overleven op uw dakterras of -tuin? We lijsten er enkele voor u op.

1. Gelderse roos

Deze struik die tot maar liefst 4 meter hoog wordt, kan perfect overleven in een natte omgeving en heeft graag een vochtige voedingsbodem. Ideaal dus voor in ons regenachtige belgenland. In mei en juni kent de Gelderse roos zijn hoogdagen en groeien er rode vruchtjes aan de struik. Vogels kunnen er beter niet van snoepen, want deze vruchtjes zijn giftig!

2. Wintereik

De wintereik is een sierlijke boom die kan groeien tot wel 30 meter hoog. In juli en juni komt de boom helemaal in bloei met geelachtige witte bloemen als resultaat, ook wel lindebloesem genoemd. De boom krijgt ook een soort noot als vruchtje, maar die dienen vooral voor de sier.

3. Wilde lijsterbes

Niet helemaal overtuigd van grote bomen op je dakterras? Ga dan voor een kleiner boompje zoals de Wilde lijsterbes. Deze wordt zo’n 15 meter groot en bloeit net zoals de wintereik in mei en juni met prachtige witte bloemen. Leuk extraatje: de donkerrode vruchtjes die ook tijdens de bloeiperiode groeien aan de wilde lijsterbes, kunnen worden gebruikt voor confituur, likeur of zelfs wijn.

Kunstgras: groen terras of balkon zonder enig onderhoud

Een groen dak met tal van weelderige planten: het is een mooi zicht, maar vraagt ook veel onderhoud. Wilt u graag een dakterras met wat groen, maar hebt u geen zin om het te onderhouden? Ga dan voor een dak met kunstgras. Grasmaaien? Zaaien? Bewateren? Allemaal verleden tijd.

Kunstgras op uw dak, dakterras of balkon zorgt voor een frisse, natuurlijke sfeer en maakt het direct wat gezelliger. Bovendien hoeft u er amper iets aan te doen eens het aangelegd is. Het grootste voordeel van ze allemaal: u kan het gras betreden zonder het te beschadigen. Bovendien zal je het verschil tussen kunstgras en echt gras nauwelijks merken! Aanvullen met kunstplanten of kunstbomen? Het gaat allemaal!

Je dakterras aanleggen: laat het over aan een professional

Een dakterras aanleggen kan u volledig zelf doen, maar daar komt heel veel bij kijken. Welke planten en bomen overleven het beste in zo’n ruimte? Hoe deel ik het terras het beste in? Is de ondergrond wel geschikt voor planten en bomen? Allemaal vragen waar wij bij Any Green een antwoord op kunnen bieden.

U wilt natuurlijk het beste resultaat bereiken en daar helpen wij u met alle plezier mee verder. Bel ons voor vrijblijvend advies of maak hier een afspraak.

Meer blog items