Binnengroen in bedrijven: kostenbesparend

Binnengroen in bedrijven: kostenbesparend

Binnengroen in bedrijven: kostenbesparend

Wist je dat een beetje groen op kantoor jouw bedrijf succesvoller kan maken? Jawel hoor, planten zijn een goede investering en kunnen een positieve invloed hebben op je bedrijfsresultaat. Hoe komt het dat planten zo’n groot effect hebben en hoe kan jij hier optimaal gebruik van maken?

Planten op kantoor: goed voor het binnenklimaat

Het binnenklimaat en de luchtkwaliteit op een gemiddeld kantoor is ondermaats. Hoe kan je dit het makkelijkst en het snelst oplossen? Via planten! Uit onderzoek blijkt dat planten een waardevolle oplossing kunnen bieden bij een probleem met het binnenklimaat. Een groene wand op kantoor bijvoorbeeld kan de luchtkwaliteit in de ruimte al aanzienlijk verbeteren. De lucht wordt namelijk verontreinigd en bevochtigd, wat een erg positieve invloed heeft op de luchtkwaliteit.

Planten vervangen de traditionele en dure luchtbehandelingssystemen en kunnen je op lange termijn een hoop kosten besparen. Kunstmatige klimaatbeheersing is minder nodig en je bespaart daardoor eveneens op energiekosten.

Binnengroen integreren in uw bedrijf?

Investeren in planten: andere voordelen

1. Positieve invloed op algemeen welzijn

Je werknemers blijken ook minder ziek te worden wanneer er meer planten aanwezig zijn op kantoor. Gezonde werknemers met een beter concentratievermogen en minder stress, dat betekent: betere resultaten!

2. Minder geluidsoverlast

Planten hebben ook een erg praktische functie: ze werken geluiddempend en zorgt voor een betere akoestiek in de ruimte. Daarom wordt er vaak geïnvesteerd in mobiele plantenwanden die vervolgens tussen de verschillende bureaus worden geplaatst. Je zal dus ook niet hoeven investeren in kostelijke verbouwingswerken voor een betere akoestiek.

Groen op het werk: de mogelijkheden

Je werkplek optimaliseren met planten, hoe haal je daar het meeste uit? Het is vooral belangrijk om planten te beschouwen als een echte investering en niet zomaar als wat decoratie op het bureau of inrichting van de vergaderruimte. Planten hebben wel degelijk een functie en moeten op een zo strategisch mogelijke manier in de ruimte geplaatst worden. Een specialist in groenstyling of plantscaping kan je hier perfect mee verder helpen.

Any Green helpt je op weg

Wil je investeren in groen? De experts van Any Green helpen je graag! Samen bekijken we hoe we planten zo goed mogelijk kunnen inzetten op jouw kantoor. Heb je niet veel plek? Geen probleem! Wij zorgen voor strategische oplossingen. Zelfs bij het inrichten van een kleiner kantoor kan je zorgen voor een beetje groen.

Wat doen wij voor jou? Wij komen naar jouw werkruimte of kantoor en overlopen alle mogelijkheden. Wij gaan vervolgens aan de slag en bezorgen jou een voorstel. Akkoord? Dan beginnen we eraan! Geen zin of tijd om de planten te verzorgen? Any Green komt dat voor jou doen! Wil je graag spreken met één van onze specialisten? Bel ons nu voor een afspraak of voor vrijblijvend advies.

Meer blog items