Hoe planten op een originele manier in uw kantoor integreren?

Hoe planten op een originele manier in uw kantoor integreren?

Hoe planten op een originele manier in uw kantoor integreren?

Al een tijdje van plan om uw kantoor te voorzien van een beetje kleur, maar weet u nog niet precies hoe u dit precies moet doen? Of misschien heeft u de keuze al gemaakt maar weet u nog niet welke planten u precies en waar u ze wilt plaatsen? Planten kunnen elke binnenruimte in een oogwenk kleurrijker, gezonder en frisser laten ogen. Maar het kiezen van de meest passende planten kan nogal een opgave blijken, u kunt het een beetje vergelijken met aanpassingen aan uw kantoorinterieur.

Heeft u bijvoorbeeld een kantoor of bedrijf waarmee u vooral een klassieke uitstraling beoogt, dan zal de keuze voor bepaalde planten allicht iets anders zijn dan een kantoorruimte met een sterk minimalistisch interieur. Daarnaast zal het soort onderneming ook een rol spelen. Planten die gebaat zijn bij droge lucht zullen het minder goed doen binnen een horeca, vice versa zullen planten uit regenwoudgebieden enige moeite hebben om te overleven in droge kantoren. Om u vast van wat inspiratie te voorzien, hierbij enkele voorbeelden uit de praktijk!

Weinig ruimte? Dan zijn hang- en klimplanten iets voor u

Een specifiek probleem waar menig ondernemer mee kampt, is een algemeen gebrek aan ruimte om extra zaken te plaatsen. Sommige planten kunnen erg veel ruimte innemen, waardoor men soms afziet van groene accenten op kantoor. Dit is jammer, want planten hebben vele voordelen op kantoor die niet alleen esthetisch van aard zijn maar ook luchtzuiverende eigenschappen en positieve effecten op de gezondheid van u en uw medewerkers en verhogen de productiviteit op kantoor. Voor kleine ruimten zijn er daarom meerdere soorten prachtige klimplanten, die u tevens als hangplant kunt plaatsen. Deze planten nemen vrijwel geen ruimte in beslag, doch voorzien de desbetreffende ruimte direct van een flinke dosis kleur.

Imposante planten voor een inkom of ontvangstruimte

Andersom kunt u ook beschikken over een grote ruimte, zoals een ontvangstruimte of inkomhal. Voor zulke binnenruimten bieden wij een breed assortiment aan planten die imposante hoogten kunnen bereiken. Soms is het zelfs mogelijk om een kleine boom op kantoor te integreren, bijvoorbeeld een tropische boom (bonsai, palm- tot ficus- en olijfbomen). Hiermee creëert u een prachtig sfeereffect dat tevens een rustgevende werking heeft.

Al eens gehoord van een groene wand?

Wilt u graag iets groens maar ziet u erg op tegen het onderhoud van planten? In feite hoeft u om deze reden niets te laten, Any Green kan dit namelijk geheel voor u doen. Niettemin bieden wij ook opties die geheel onderhoudsvrij zijn en ook nog eens weinig ruimte innemen. Eén van deze opties betreft een groene muur. Op onze website kunt u diverse voorbeelden zien van de ontelbare toepassingsgebieden van deze keuze. Een groene muur is ook nog eens geschikt voor elke denkbare onderneming, ongeacht binnenklimaat van uw bedrijf of kantoor.

De vele voordelen van een (binnen-)tuin

Naast kantoorplanten kan Any Green ook de realisatie van een binnentuin of buitenruimte voor u realiseren. Indien u uw medewerkers graag voorziet van een speciale groene ruimte om in te kunnen ontspannen, dan kunt u kiezen uit vele mooie ontwerpen en plantsoorten, precies afgestemd op uw bedrijf.

Any Green kan elk idee voor u realiseren

Hebt u reeds een idee in gedachten, Any Green kan vrijwel alles voor u tot stand brengen. Met een uitgebreid scala aan plantsoorten en reeds uitgevoerde projecten, kunnen wij u voorzien van helder en creatief advies alsmede meerdere soorten onderhoudsplannen die u veel werk uit handen nemen. Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen u graag alles over groen en planten op kantoor.

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items