Vaak gestelde vragen over het nut van planten in bedrijven

Vaak gestelde vragen over het nut van planten in bedrijven

Vaak gestelde vragen over het nut van planten in bedrijven

Planten op kantoor, is dat wel nuttig? Ja! Planten op de werkvloer brengen tal van voordelen met zich mee. Planten verhogen de concentratie, creativiteit en het algemene welzijn van je werknemers. En dat vertaalt zich in puike prestaties en frisse ideeën.

In dit artikel geven we je een antwoord op vaak gestelde vragen over het nut van planten in bedrijven.

Meer groen brengen in jouw bedrijf?

Verbeteren of verslechteren planten de luchtkwaliteit in het bedrijf?

Planten verbeteren wel degelijk de luchtkwaliteit. Het is een fabeltje dat planten zuurstof wegnemen en dat je ruimtes met planten vaker moet verluchten. Planten hebben een zuiverende werking. Ze nemen CO2 op, stoten zuurstof uit en neutraliseren zelfs schadelijke stofdeeltjes. Planten zijn met andere woorden natuurlijke luchtzuiveraars. En ze zien er nog goed uit ook!

Bovendien kunnen kantoorruimtes en bedrijven die gezonde lucht heel goed gebruiken. Computers, printers en professionele kopieermachines blazen namelijk stof de ruimte in. Daarnaast zitten op kantoor heel wat mensen samen waardoor de luchtkwaliteit al snel allesbehalve optimaal wordt. Tijdens koude winterdagen wordt er amper verlucht en de verwarming zorgt voor droge lucht die de ogen en keel kunnen irriteren.

Zorgen planten op kantoor echt voor meer productiviteit?

Planten zorgen wel degelijk voor meer productiviteit. En daar zijn twee redenen voor:

  • Enerzijds zorgen planten voor extra zuurstof in de lucht. Dankzij die goede luchtkwaliteit stijgt het concentratievermogen van de werknemers. En hoe beter geconcentreerd je bent, hoe beter je kan werken. Ook klachten over vermoeidheid en stress nemen af en dat komt de productiviteit van het bedrijf natuurlijk ook alleen maar ten goede.
  • Anderzijds zorgt groen op de werkvloer ook voor een rustgevend effect. De planten doen ons aan de natuur denken en de natuur brengt ons tot rust. Werknemers zullen zich dus comfortabeler voelen en kunnen zo beter nadenken. En daarvoor hoeft je bedrijf heus niet op een urban green jungle te lijken. Enkele plantjes volstaan al om dat groene effect te creëren.

Maken planten op kantoor werknemers echt creatiever?

Een andere vaak gestelde vraag is of planten ook echt voor meer creativiteit zorgen. Planten maken werknemers niet alleen productiever, maar ook creatiever. Ook dat heeft te maken met de gezonde luchtkwaliteit en de aangename, groene omgeving die planten creëren.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat werknemers met planten op kantoor maar liefst 45% creatiever zijn dan werknemers die geen planten hebben op kantoor. Planten kunnen dus mee voor baanbrekende ideeën zorgen die je bedrijf naar de top katapulteren.

Is het nut van planten op de werkvloer dan zo groot?

Planten verhogen dus de productiviteit en creativiteit van de werknemers, maar ook op andere vlakken hebben ze nut. Groen op de werkvloer en organische architectuur zorgen voor een ontspannen sfeer. Dat verhoogt het algemene welzijn van de werknemers. Ze voelen zich thuis en kunnen comfortabel werken in een gezonde omgeving. Planten maken werknemers gelukkiger op de werkvloer en dat is onbetaalbaar voor elk bedrijf.

Ook bezoekers en nieuwe zakenpartners die je bedrijf bezoeken, zullen zich welkom voelen dankzij de planten. Je bedrijf krijgt bovendien een duurzame en milieuvriendelijke uitstraling.

Hebben planten nut als niemand in het bedrijf iets van planten kent?

Nuttig dus die planten, maar ze moeten wel verzorgd worden. En wegen de voordelen van planten wel op tegen het extra werk dat ze met zich meebrengen? Daar kunnen we volmondig ja op antwoorden.

Any Green zorgt voor kantoorplanten die weinig onderhoud vereisen. We bezorgen je ook de nodige instructies zoals welke planten je wanneer water moet geven en hoeveel water je ze precies moet geven. Je vindt ongetwijfeld een plantenliefhebber in je bedrijf die zich met heel veel plezier over de planten zal bekommeren.

Niet overtuigd? Dan kan je ook planten huren. Dat kunnen zowel kleine planten als palmbomen zijn. Daarbij zit professioneel onderhoud inbegrepen en zo hoef je je nog amper zorgen te maken over de planten. Geen onderhoud, wel alle voordelen die planten in je bedrijf met zich meebrengen.

Nuttig dus die planten, maar kunnen planten ook in kleine en donkere kantoren?

Planten kunnen in elk bedrijf geplaatst worden. Ook voor kleine, donkere kantoorruimtes bestaat er een oplossing. Meer zelfs, in dat soort bedrijven zijn planten extra hard nodig. Any Green heeft een uitgebreid assortiment planten en we vinden ongetwijfeld verschillende matches met jouw bedrijf. We werken een plantenvoorstel op maat uit en houden daarbij rekening met het licht, de grootte van de ruimte en je budget.

Een andere, leuke oplossing is om te kiezen voor plantenwanden. Wanneer je voor hippe moswanden kiest, hoef je zelfs niet aan onderhoud te denken. Ze vereisen geen specifieke hoeveelheid water, licht of een bepaalde temperatuur.

Het nut van planten in bedrijven: bespreek het met Any Green

Ben je overtuigd van het nut van planten in je bedrijf, maar weet je niet waar te beginnen? Onze experts van Any Green helpen je met alle plezier verder! We komen een kijkje nemen in de ruimte en bespreken de verschillende mogelijkheden met jou.

Daarna maken we een groen plan voor je bedrijf op en voor je het weet is je grijze bedrijf een groene oase van rust geworden! Contacteer ons vrijblijvend en maak vandaag nog een afspraak!

Meer groen brengen in jouw bedrijf?

Meer blog items