Wellness ruimte inrichten met planten?

Wellness ruimte inrichten met planten?

Wellness ruimte inrichten met planten?

Waarom geven mensen een bezoekje aan de wellness? Om even helemaal te kunnen ontspannen en helemaal ontstresst en zen naar huis te kunnen vertrekken. Hoe laat je je wellness het ultieme gevoel van ontspanning bereiken? Door een ideale omgeving en een aangename inrichting van de ruimte. Volgens onderzoek zijn de planten een ideale partner om te relaxen en je stressniveau omlaag te krijgen. Planten integreren in het interieur van je wellness is dus erg bevorderend voor de ervaring van je gasten. Waarom is dat eigenlijk en hoe kan je planten integreren in het interieur?

Welk effect hebben planten?

Geloof het of niet: planten hebben een grote invloed op het algemeen welzijn van de mens. Door een stukje natuur in huis te halen, zullen mensen zich minder gestrest voelen en zich beter kunnen concentreren.

En ook in een professionele spa, massagesalon, beautysalon of wellnessruimte kunnen planten goed van pas komen. Het is namelijk een plek waar je je even wilt kunnen ontspannen en waar je alle drukte en zorgen wilt vergeten.

En daar stoppen de positieve effecten niet: planten zuiveren de lucht en zorgen dus voor een betere luchtkwaliteit in de ruimte. Ze nemen vocht op en maken komaf met bacteriën in de lucht. Schimmels of nare stofjes krijgen dankzij de planten geen kans om zich te verspreiden. En het is natuurlijk gewoon ook de bedoeling dat een wellness op en top gezellig is om een aantal uurtjes in te vertoeven. 

Op zoek naar een groen interieur voor jouw welness?

Welke planten in een wellness ruimte?

In een wellness is er meestal sprake van enorme temperatuurwisselingen en véél vocht in de ruimte. Het is dus aangeraden om te gaan voor exotische exemplaren die tegen temperatuurschommelingen kunnen en dol zijn op vochtige ruimtes.

Wil je het liever houden op planten met een mooie groene kleur? Dan kan je gaan voor bijvoorbeeld dikbladige, tropische planten zoals de anthurium: deze plant kan erg goed overleven in een ruimte met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Ben je wel voor een beetje kleur? Dan kunnen kleurrijke orchideeën zeker dienen! Fan van grotere, tropische exemplaren? Dan zijn de olifantspoot, lepelplant of monstera interessante opties!

Groene inrichting: de mogelijkheden

Er zijn veel verschillende manieren om planten te integreren in je interieur: je kan gaat voor grote planten, maar ook kleine plantjes aan plantenhangers die je installeert aan het plafond. Of wat dacht je van een echte tropische plantenmuur? De opties zijn eindeloos!

Keuzestress? AnyGreen helpt je kiezen!

Ben je wel fan van een beetje groen in je wellness, maar heb je geen idee hoe je hieraan moet beginnen? Onze plantenexperts staan klaar om jou te helpen! Zij weten perfect welke planten waar het beste overleven en kunnen voor jou een plan opstellen om u tegen te zeggen. Samen maken we van jouw wellness een rustgevende oase of zelfs een echte relaxerende groene jungle! Jij kiest.

Wil je graag deskundig advies? Bel nu met één van onze experts en vraag maar raak! Wil je graag al een afspraak maken om de praktische zaken te bespreken? Contacteer ons vandaag nog!

Meer blog items