Plantwire

Plantwire

Er zijn heel wat verschillende manieren om groen in je kantoor te verwerken. De meest spectaculaire daarvan is de Plantwire. Dat is een hoge, groene zuil vol met planten die zichzelf onderhoudt. Het is een blikvanger die amper plaats inneemt en zowel werknemers als bezoekers zal weten te verrassen.

plantwire groene zuilen

Wat is een plantwire precies?

Plantwire is een ingenieus systeem om planten in hoge ruimtes te verwerken. Denk dan bijvoorbeeld aan hoge ontvangstruimtes, receptieruimtes in hotels of trappenhallen in bedrijven. Een Plantwire is een hangende tuin die tot wel dertig meter hoog kan zijn. Het is een eyecatcher die de ruimte een groen karakter heeft zonder ruimte in beslag te nemen. Een Plantwire is een hypermoderne hangende tuin.

  • De groene zuil wordt altijd op maat gemaakt. Zo heeft de hangende plantenkolom precies de juiste lengte. Dat is nodig om het gewenste effect te creëren.

  • Vanuit een technisch oogpunt zijn Plantwires mogelijk in zowat elke hoge ruimte.

  • Een Plantwire weegt namelijk slechts tien kilogram per vierkante meter en wordt bevestigd aan een haak op het plafond, die geen speciale draagconstructie vereist.
  •  De plantenzuil is maximaal dertig meter hoog en omvat ongeveer tien planten per verticale meter.
  •  Alle Plantwires zijn uitgerust met een automatisch irrigatie- en voedingssysteem. Dat is nodig, want je zal de planten zelf geen water kunnen geven.

Waarom kiezen voor plantwire?

Een Plantwire is een echte eyecatcher en vult een ruimte met groen. Maar naast het wauw-effect zijn er nog enkele andere redenen om voor een Plantwire te kiezen.

Zo is de Plantwire verreweg de beste keuze in hoge, grote ruimtes. Je kan ook een hoge boom binnenin plaatsen, zoals een palmboom, maar een Plantwire brengt een heel ander effect teweeg. Het verbindt het plafond met de benedenverdieping waardoor de enorme ruimte een beter geheel vormt.

Bovendien nemen Plantwires amper ruimte in beslag. Je hebt niet meer dan een vierkante meter ruimte nodig. Op de hele Plantwire kan je tot wel honderd planten hangen, en dat dus zonder ruimte te verliezen. Een bijzonder effectieve manier om veel groen in het bedrijf te voorzien. Ons team werkt met veel plezier een persoonlijke Plantwire voor jou uit die bij je wensen past.

groene zuilen plantwire

Hoe onderhoud je een plantwire?

Een Plantwire is meestal bijzonder hoog en niet bereikbaar. Met een gietertje zal je de tientallen planten op de Plantwire dus geen water kunnen geven. Maar dat is ook niet nodig. Elke Plantwire is voorzien van een ingenieus irrigatiesysteem.

Dat werkt met sensoren en geeft de planten precies zoveel water als nodig is. Zo hoef je je enerzijds dus geen zorgen te maken over het water geven en anderzijds kan je de planten ook niet doen sterven door ze te veel of te weinig water te geven.

Dat irrigatiesysteem wordt mooi weggestopt in een irrigatiekast die we doorgaans in een technische ruimte of kast plaatsen. Die irrigatiekast moet aangesloten worden op het waternetwerk van je bedrijf. De Plantwire is ook uitgerust meteen afvoerbak die overbodig water terug afvoert.

Any Green installeert een plantwire in jouw bedrijf

Wil je het kantoor of je bedrijf graag aankleden met planten? Dan heb je heel wat mogelijkheden. Een van de meest originele manieren om planten in je bedrijf te verwerken, is met een plantwire. De experts van Any Green helpen je graag om na te gaan wat de mogelijkheden zijn voor jouw plantwire. We luisteren naar je wensen, stellen een geschikt plantenpakket samen, rekening houdend met de lichtinval en temperatuur in je kantoor. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak.