Hoe planten in je kantoorinterieur combineren met andere interieurelementen

Hoe planten in je kantoorinterieur combineren met andere interieurelementen

Hoe planten in je kantoorinterieur combineren met andere interieurelementen

Planten passen in elk interieur en in het algemeen kan je geen ‘foute’ planten kiezen voor jouw kantoorinterieur. Maar er zijn wel degelijk verschillen. Sommige planten leunen perfect aan bij een industrieel kantoorinterieur, andere planten spelen in op het landelijke interieur en nog andere planten passen perfect bij een scandinavisch kantoorinterieur. Hieronder geven we je onze tips om de juiste planten te combineren met de interieurstijl van je kantoor.


Planten in een industrieel interieur

Bijzonder populair is de industriële interieurstijl, niet alleen voor woningen, maar ook voor restaurants, bars en kantoren. Een industrieel interieur wordt gekenmerkt door ruwe materialen. Denk bijvoorbeeld aan veel hout met diepe nerven, zwart metaal, bakstenen, beton en leder. Het is een stoere stijl met sobere kleuren, vooral zwart, bruin en grijs, maar ook groen of donkerblauw passen er uitstekend bij. En dat geldt ook voor planten.

In een industriële kantoorruimte kunnen geen planten ontbreken. Ze geven de ruimte een warmer karakter, wat nodig is om een kil gevoel te vermijden. Om de industriële stijl te complementeren, kies je beter voor grote planten. Bijzonder populair is de monstera. Ook ficussen, bananenplanten of Anthurium zijn uitstekende keuzes.

Een industrieel interieur onderscheidt zich ook met hangplanten. Die creëren een dynamisch effect in de ruimte. In een industrieel kantoor kan je plafondpanelen voorzien waarlangs planten naar beneden hangen. We raden bijvoorbeeld het Chinees lantaarnplantje, de erwtenplant of een philodendron aan. Daarnaast kan je op de bureautafels zelf vetplantjes voorzien. Die passen uitstekend bij de robuuste look, zijn heel erg makkelijk te onderhouden en zorgen voor een leuk detail. De peperomenia is een uitstekende optie.

Planten in een landelijk interieur

Heeft je kantoorruimte een landelijke sfeer? Ook dan zijn planten essentieel. In tegenstelling tot een industrieel kantoor kies je in landelijke ruimtes niet voor grote, robuuste, stevige planten. In een landelijk interieur draait het om frisgroene kamerplanten met een fijner blad. Die planten vallen minder op en filteren het licht op een mooie, romantische manier. Ideaal in een landelijk kantoor. Eikvaren is bijvoorbeeld een ideale kamerplant voor een landelijke kantoorstijl.

Een landelijk interieur is typisch Vlaams. Je blijft daarom beter weg van tropische planten met opvallende vormen, zoals palmen of cactussen. Verder raden we je aan om bloeiende kamerplanten te kiezen. Zo voeg je wat kleur toe aan het interieur en versterk je het landelijke karakter. Eventueel kan je ook voor populaire planten uit de industriële kantoorstijl kiezen; die voegen een hedendaagse toets toe aan het interieur.

Planten in een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch kantoor is een speeltuin voor plantenliefhebbers. Hier kan je je helemaal laten losgaan. Een scandinavisch interieur kenmerkt zich door veel licht, designmeubels, opvallende vormen en er mag ook wat kleur zijn. Daarnaast vormen planten een essentieel onderdeel van het interieur. En je mag er zo creatief mee zijn als je zelf wil.

In een kantoor in Scandinavische stijl mogen dus ook geen planten ontbreken. De allerpopulairste plant in deze interieurs is de monstera. De opvallende, ronde vormen passen perfect in het plaatje. Dat geldt ook voor de bananenplant. Maar in jouw urban jungle kantoor kan je ook een tropische sfeer verwerken. Palmen en planten met kleurrijke bladeren zijn een leuke toevoeging. Houd je het liever wat soberder? Dan zijn cactussen je beste vriend.

Of ga voor een simpele Sansevieria. Verder hoef je ook niet bang te zijn om heel wat verschillende soorten planten naast elkaar te zetten. Integendeel, een Scandinavisch interieur op kantoor leent er zich perfect toe. Een hertshoorn naast een palm, hier kan het allemaal.

Daarnaast kan je ook erg creatief omspringen met de bloempotten en bloembakken. Kies voor neutrale potten van natuurlijke materialen of geef ze een leuke twist en kies voor een echte eyecatcher.

Planten in een modern interieur

In een modern interieur kies je dan weer voor eerder neutrale planten. Palmachtigen zijn een goede keuze. Om de strakke lijnen van het interieur te complementeren kies je bovendien het beste voor hoekige bloempotten. Je kan een modern kantoor wat warmer doen aanvoelen door voor tropische planten te kiezen.

Maar dé plant bij uitstek voor een moderne kantoorruimte is mos. Moswanden zijn razend populair, zowel op kantoor als in restaurants. Je kan er heel creatief mee omspringen. Bij Any Green kunnen we bijvoorbeeld het logo van je bedrijf verwerken in een moswand. Of hang een mosschilderij aan de wand. Een moswand creëert in elk geval een wauw-effect bij werknemers en bezoekers. En het is ook bijzonder makkelijk te onderhouden.

Any Green voorziet je bedrijf van planten, in welke stijl dan ook

Wil je het kantoor of je bedrijf graag aankleden met planten? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de interieurstijl van je kantoor. De experts van Any Green helpen je graag om de juiste kantoorplanten voor jouw interieurstijl uit te kiezen. We luisteren naar je wensen en stellen een geschikt plantenpakket samen, rekening houdend met de lichtinval en temperatuur in je kantoor. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak.


Meer blog items