Kantoortuin veranderen? Plaats extra planten in de kantoortuin

Kantoortuin veranderen? Plaats extra planten in de kantoortuin

Kantoortuin veranderen? Plaats extra planten in de kantoortuin

Sinds een aantal jaar zijn zogeheten kantoortuinen steeds meer in trek geraakt. Een kantoortuin is een relatief grote open ruimte, waar iedereen bij elkaar werkt. Dit zou onder meer zorgen voor laagdrempeliger contact tussen collega’s, een informele sfeer en meer flexibiliteit. Veel kantoortuinen hebben namelijk ook flexibele werkplekken, zodat werknemers zelf kunnen beslissen waar ze plaatsnemen.

Maar kantoortuinen hebben inmiddels ook bewezen wat nadelige gevolgen te hebben. Zo is een gebrek aan stille ruimtes soms vervelend voor werknemers, die gedetailleerd werk moeten doen. Ook kan het voor sommige medewerkers te druk zijn, om zich optimaal te kunnen concentreren. Indien u niet direct het gehele interieur wilt veranderen maar wel wat aanpassingen wilt doorvoeren, dan zijn kantoorplanten misschien wel de beste optie om uw kantoortuin te veranderen.

Planten creëren meer rust en stilte

In elke werkomgeving is het belangrijk dat iedereen onderling goed kan communiceren. In een gemeenschappelijke ruimte kan dit lastig blijken, zeker indien andere werknemers bijvoorbeeld vaak de telefoon moeten aannemen. Met een paar grote planten kunt u een natuurlijke scheiding aanbrengen, waardoor er automatisch meer rust en stilte ontstaat. Ook zorgt de scheiding voor minder afleiding.

Planten op kantoor betekent gezonde werknemers

Kantoortuinen kunnen bij gevoelige mensen voor stress zorgen, vanwege het feit dat deze werknemers continu door mensen en geluiden worden omsingeld. Planten hebben een bewezen rustgevende invloed, daarnaast zorgen ze voor mooie groene accenten. De natuur staat bekend als een helende bron van kalmte en sereniteit. Door enkele planten bij elkaar te groeperen, creëert u een oase van rust in uw kantoortuin.


Planten neutraliseren giftige stoffen

Op elk kantoor staat doorgaans een redelijk grote verzameling elektrische apparaten: van printers en kopieermachines tot aan koffiezetapparaten. Al deze apparaten kunnen de lucht in een ruimte bedompt maken, daarnaast veroorzaken deze apparaten ook aardig wat lawaai.

Planten beschikken over de fantastische eigenschap, om giftige stoffen uit de lucht te filteren en tevens het geluid van de apparaten te dempen. Zet de planten het liefst in de halfschaduw vlakbij de apparaten en u zult al snel verschil merken in luchtkwaliteit en akoestiek. Ontdek hier enkele luchtzuiverende planten.

Planten verbeteren de akoestiek in een ruimte

Zoals hierboven reeds is vermeld, zullen planten ook de akoestiek in een ruimte verbeteren. Indien u een gezamenlijke plek heeft in de kantoortuin waar u vergadert, dan kan het een goed idee zijn om ook hier planten te plaatsen. Dit zorgt voor een demping van het geluid, waardoor medewerkers die niet aan het overleg deelnemen alsnog rustig kunnen doorwerken. De ruimte blijft dan mooi open, maar met een fraai stukje kleur en natuur.

Mag het nog iets fraaier? Kies voor een plantenkader of moskunstwerk

U hoeft het echt niet te houden op gewone plantenbakken of enkele klimplanten, al dan niet langs een groene muur. Denk bijvoorbeeld aan een levendig plantenkader of een mosschilderij. Dat kan zelfs met het logo van uw bedrijf worden gedaan. Op die manier haalt u een echte natuurlijke blikvanger in huis voor al wie op kantoor langskomt.

 

Any Green helpt u met het verfraaien van uw kantoortuin

Indien u graag advies wilt over de inrichting van uw kantoortuin of de best passende planten, dan kunt u altijd contact opnemen met Any Green. Wij kunnen een enorm breed scala aan planten bij u plaatsen, daarnaast kunnen wij ook het gehele onderhoud voor u uit handen nemen.

Ook kunnen wij u goed adviseren over planten die over sterke luchtzuiverende aspecten beschikken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kantoortuin? Contacteer ons dan direct om een adviesgesprek aan te vragen.


Meer blog items