Welke 5 planten kunnen in een donker kantoor overleven?

Welke 5 planten kunnen in een donker kantoor overleven?

Welke 5 planten kunnen in een donker kantoor overleven?

Wist je dat planten de prestaties van jezelf en je medewerkers sterk doen stijgen? Slechts één plant in een werkruimte plaatsen doet op dat gebied soms al wonderen. Zeker indien je ook nog eens voor planten kiest, die de lucht zuiveren van allerhande giftige stofjes. Wanneer je denkt aan de hoeveelheid elektrische apparatuur op een gemiddeld kantoor is dat zeker geen overbodige luxe.

Vroeger was men nog wel eens terughoudend om planten op kantoor te zetten. Dat kwam bijvoorbeeld door een gebrek aan zonlicht, of vanwege het feit dat niemand op kantoor veel van het onderhoud van planten af wist.

Tegenwoordig bestaan er zoveel gemakkelijke plantensoorten die het op een donkere plek ook goed doen, dat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Daarnaast kunnen wij van Any Green het onderhoud voor u uit handen nemen, indien u dat wilt.

Hierbij alvast een lijstje met 5 planten die gemakkelijk in een donker kantoor kunnen staan.

1. De klimop

Een ontzettend leuke plant voor op kantoor is de klimop. Deze plant kan zowel omhoog klimmen, als naar beneden hangen. Hierdoor heeft de klimop erg weinig ruimte nodig en kan dus ook op kleinere kantoortjes worden geplaatst.

De klimop blijft altijd groen, heeft zeer weinig onderhoud nodig en behoeft ook geen hoge temperaturen. Omdat de klimop in de natuur vaak ook in de schaduw van bomen groeit, kan deze plant zonder problemen op een donker plekje worden gezet.

2. De lepelplant

De lepelplant is een fraaie plant die best groot kan worden, u kunt deze bijvoorbeeld in een vergaderruimte plaatsen. De lepelplant houdt van matig licht en dient dus zeker niet in de volle zon te worden gezet.

Met een minimale temperatuur van 18 graden is ook deze plant gemakkelijk plaatsbaar. Bovendien is de lepelplant ook niet ingewikkeld in het onderhoud, iets waar de plant wel veel van houdt is een sproeibeurt af en toe.

3. De dracaena

De dracaena is een heel leuke plant, die onderverdeeld is in vele soorten. De dracaena beschikt over talloze lange dunne bladeren die vrolijk omhoog staan en de plant een exotisch uiterlijk geven. Deze plant hoeft alleen af en toe water te krijgen en gesnoeid te worden, plus ook op een donkere plek vaart de dracaena wel. Een zeer leuke toevoeging op kantoor.

4. De bromelia

De bromelia is een binnenplant bij uitstek en kan uitstekend in de schaduw staan. Deze plant beschikt over vele mooie kleuren en kan als ware eyecatcher op opvallende plekken worden gezet.

Ook de bromelia is een tropische plant, maar niettemin zeer gemakkelijk te onderhouden. Zelfs met enkel kunstlicht zal deze plant door blijven groeien.

5. De Mexicaanse dwergpalm

De Mexicaanse dwergpalm of Chameadorea elegans is razend populair en niet zonder reden. Zelfs in een donker hoekje blijft de Mexicaanse dwergpalm blij doorgroeien en verliest niets aan kleur of blad. De plant behoeft maar weinig licht en zorg, waardoor ook deze exotische plant het absoluut goed zal doen bij jou op kantoor.

Ook deze plant kan op vele plekken worden gezet, zet ze echter niet in de volle zon om uitdroging te voorkomen.

Any Green helpt je graag bij het maken van de juiste keuze, wanneer je leuke planten zoekt voor op kantoor. Wij kunnen je niet alleen voorzien van advies, maar ook planten op proef meegeven, het onderhoud uit handen nemen en zelfs periodiek planten wisselen. Zo kan je gedurende het jaar genieten van diverse soorten planten.


Meer blog items