Welke planten om thuiswerk te stimuleren bij medewerkers?

Welke planten om thuiswerk te stimuleren bij medewerkers?

Welke planten om thuiswerk te stimuleren bij medewerkers?

Dat planten ons blij maken en energie geven is geen geheim. Maar met welke planten kun je thuiswerk stimuleren bij medewerkers? Juist als er vanuit jouw kantoor veel thuis wordt gewerkt, is een gezonde en aangename werkomgeving van belang.

Dat betekent een ruimte met een goede luchtvochtigheid én zuivere lucht. Daarnaast moet de thuiswerkruimte van voldoende zuurstof worden voorzien zodat de concentratie behouden blijft. De juiste planten helpen je daarbij. Maar welke kies je dan? We hebben een aantal planten om thuiswerk bij medewerkers te kunnen stimuleren voor je op een rij gezet.

Waarom kiezen voor planten op de thuiswerkplek?

Het is algemeen bekend dat planten bijdragen aan een gezonde en aangename werkruimte. Dat kan op kantoor zijn, maar natuurlijk ook thuis. De juiste planten om thuiswerk te stimuleren bij medewerkers vullen de lucht met zuurstof. Dit heeft een aantal gezondheidsvoordelen. In de eerste plaats draagt zuurstof bij aan een goede energiebalans. Dat wil zeggen dat medewerkers ook thuis langer geconcentreerd met hun werk bezig kunnen zijn. Een zuurstofrijke werkplek voorkomt tevens overmatig ziekteverzuim. Het verminderd vervelende klachten zoals hoesten en verkoudheden. Ook zorgen de juiste planten ervoor dat stressgerelateerde klachten worden gereduceerd.

De beste planten om medewerkers te stimuleren tijdens thuiswerk

Er zijn heel veel planten die bij kunnen dragen aan een gezonde en aangename werkplek. Wil je thuiswerk bij medewerkers stimuleren? Maak dan een keuze uit de onderstaande planten.

Drakenbloedboom

Drakenbloedboom op kantoor Deze plant wordt ook wel Dracaena genoemd. Haar botanische naam is Dracaena deremensis. De drakenbloedboom is een geweldige plant die thuiswerk bij medewerkers kan stimuleren. Ze zuivert de lucht van de werkruimte en heeft tevens een geluiddempende werking. Medewerkers worden daardoor minder snel afgeleid door geluiden die afkomstig zijn uit de nabijheid van de thuiswerkplek. Ze verlaagt daarnaast het stressniveau en verhoogt tegelijkertijd het concentratievermogen én de productiviteit.

Varens

Een vleugje groen in je interieur Varens zijn een meester in het zuiveren van de lucht. Dat is goed nieuws, want dit hebben jouw medewerkers nodig als je ze wil stimuleren tijdens het thuiswerk. Varens halen schadelijke stoffen uit de lucht. Hierbij kun je denken aan fijnstof, maar natuurlijk ook aan schadelijke CO2. Dit heeft namelijk een nadelige invloed op het concentratievermogen.

Ficus

De ficus longifolia als kantoorplant Ook de ficus is bij uitstek geschikt om thuiswerk te stimuleren bij medewerkers. Deze planten houden de luchtvochtigheid op de werkplek in goede balans. Dat komt door de uitstekende verdampende eigenschappen van deze plant. Niet alleen als ze in het zonlicht staan, maar ook binnen op de thuiswerkplek.

Thuiswerken bij medewerkers stimuleren met het kopen of huren van planten

Wil je dat jouw medewerkers tijdens het thuiswerken net zo productief en actief zijn als op kantoor? Dan is het huren of kopen van de juiste planten bij Any Green een prima start. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je kiest voor het kopen van een varen of het huren van een drakenbloedboom of ficus. Ben je op zoek naar andere planten om thuiswerken bij medewerkers te kunnen stimuleren? Natuurlijk voorzien we je ook graag van een goed advies. Afgestemd op jouw behoeften én die van de thuiswerkplek.

Any Green voorziet je graag van advies over planten voor je (thuis) kantoor

Wij vertellen u graag meer over deze en andere planten, contacteer ons om alle mogelijkheden te bespreken voor planten in je (thuis) kantoor..

Meer blog items