Grote planten huren op kantoor: onze 5 favorieten

Grote planten huren op kantoor: onze 5 favorieten

Grote planten huren op kantoor: onze 5 favorieten

Misschien bent u een beetje uitgekeken op uw kantoorinterieur? Oogt alles elke dag weer hetzelfde en wilt u hier op een simpele wijze verandering in brengen? De toevoeging van enkele planten transformeert een mogelijks ietwat saaie kantoorruimte tot een levendige en gezonde omgeving die rust en kalmte uitstraalt. U kunt hierbij kiezen uit de meest diverse soorten planten, van klein tot groot en bescheiden tot opvallend. Wilt u een echte transformatie teweeg brengen, en hebt u ook de nodige ruimte? Dan kunt u opteren voor een grote kantoorplant, die een specifieke ruimte meteen van heel wat levendigheid voorziet.

Planten zijn uiterst flexibel en kunnen in de meest uiteenlopende interieurs worden geplaatst. Ze voorzien een ruimte of kantoor niet alleen van kleur, maar ook van een gezonder leefklimaat. Veel planten beschikken namelijk over sterke luchtzuiverende eigenschappen, iets dat ook op kantoor goed van pas komt. Speciaal voor u hebben wij de vijf meest populaire grote planten voor binnen op kantoor op een rijtje gezet. Al deze kantoorplanten zijn bovendien erg gemakkelijk te onderhouden!

1. De kentia palm (howea forsteriana) als grote kantoorplant

De kentia palm is een plant die van origine in het wild voor komt op het Lord Howe eiland, ten oosten van Australië. Deze plant behoort tot de familie van Arecaceae en staat bekend als een zeer sterke palmsoort. De plant heeft een grote bos frisgroene bladeren, groeiend uit vele kleine stammetjes uit de potgrond. De lange en grote bladeren komen in verscheidene variaties voor en de plant kan een hoogte bereiken van 1 tot 2,5 meter. Eigenlijk lijkt de kentia palm meer uit een groep palmen te bestaan dan uit slechts één plant, hetgeen een exotisch tafereel oplevert. De palm is zeer gemakkelijk te onderhouden en daardoor een geweldige kantoorplant. 
Lees hier meer over mogelijkheden van de kentia palm op kantoor

2. De drakenbloedboom (dracaena marginata) als grote kantoorplant

De drakenbloedboom wordt gevonden in diverse regionen, zoals Afrika, Azië en Midden-Amerika. Ook deze plant heeft vaak meerdere stammen, die vele groepjes puntige bladeren bevatten. De bladeren kunnen variëren in kleur van licht tot zeer donker groen. Dit is afhankelijk van de specifieke soort. De soort heeft ook invloed op de uiteindelijke lengte, die kan schommelen tussen zo’n 70 cm en meerdere meters. De drakenbloedboom plant kan dus prima als blikvanger in een atrium gezet worden. De drakenbloedboom is ook nog eens op vrijwel elke plaats te zetten qua lichtintvan en gemakkelijk te onderhouden, een super keuze voor kantoor dus.
Lees hier meer over de mogelijkheden van de drakenbloedboom op kantoor

3. De palmlelie (yucca) als grote kantoorplant

De palmlelie behoort tot de familie van Asparagaceae en in het wild is deze plant te vinden in gebieden in Noord- en Zuid-Amerika en de Caraïben. Deze plant beschikt over een opvallende bos puntige bladeren, die in kleur variëren tussen groen, grijzig en gelig. De bladeren komen uit één of meerdere dikke stammetjes uit de aarde en doen erg vrolijk aan. De palmlelie kan in een kort tijdsbestek erg groot worden, zeker anderhalve meter. De plant houdt van lichte plekjes en is verder bijzonder onderhoudsvriendelijk. Een zomers accent voor elk kantoor.
Lees hier meer over de mogelijkheden van de yucca op kantoor

4. De vijgenboom (ficus benjamina) als grote kantoorplant

De vijgenboom of treurvijg is breder bekend als ficus en siert al luttele jaren menig huiskamer en kantoor. Deze plant kan over de gehele wereld worden gevonden, van Afrika tot Australië en Zuid-Amerika tot Azië. De plant behoort tot de familie van Moraceae en is in vele soorten verkrijgbaar. In de juiste omstandigheden kan een vijgenboom maar liefst een meter per jaar groeien en uiteindelijk groter dan 3 meter hoog worden. Daarnaast is de ficus zeer gemakkelijk te onderhouden. De plant siert elke ruimte op kantoor. 
Lees hier meer over de mogelijkheden van de vijgenboom op kantoor

5. De geldboom (pachira aquatica) als grote kantoorplant

Als laatste een plant met een grappige winstgevende naam: de geldboom! Deze plant komt van origine uit regionen in Centraal- en Zuid-Amerika, alwaar deze plant hoogten kan bereiken van maar liefst 20 meter. Binnenshuis op kantoor zal de geldboom niet zo absurd hoog worden, maar enkele meters zijn zeker haalbaar. Deze plant vergt ietwat meer onderhoud, maar biedt een zeer bijzondere toevoeging in elke ruimte. Met meerdere smalle in elkaar gevlochten stammen en langwerpige bladeren geeft deze plant een bijna sprookjesachtige sfeer, die nergens zal misstaan.
Lees hier meer over de mogelijkheden van de geldboom op kantoor

Wij adviseren u graag over de ideale keuze voor een grote kantoorplant

Wilt u wat meer informatie over de vele keuzemogelijkheden? Of wordt u graag voorzien van gedegen onderhoudsadvies? Dan staat ons enthousiaste team altijd voor u klaar om u te helpen bij uw keuze voor de perfecte planten bij u op kantoor. Daarnaast kunnen wij ook het volledige onderhoud voor u verzorgen. Zo geniet u van de lusten, terwijl u de lasten aan een betrouwbare partner uitbesteedt. Neem gauw contact met ons op om de vele opties door te nemen.

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items