7 planten die overleven op elk kantoor

7 planten die overleven op elk kantoor

7 planten die overleven op elk kantoor

Wanneer u kantoorplanten wilt plaatsen, is het verstandig eerst een onderzoekje te doen naar de vele soorten die beschikbaar zijn. De meeste kamerplanten zijn vrij gemakkelijk en eenvoudig te onderhouden.

Toch is het aangewezen om juist op kantoor voor een sterke en weerbare plant te kiezen. Mocht u onverhoopt vergeten een keer water te geven, of als de plant bijvoorbeeld een tijdje op een verkeerde plek staat; dan blijft het plantje verder leven.

Hierbij onze 7 beste planten voor kantoor, die absoluut zullen overleven.

1. Graslelie

De graslelie als kantoorplant

Dit is een ontzettend vrolijk plantje, met lange smalle lichtgroene blaadjes die ongeveer 15 tot zelfs 50 centimeter lang kunnen worden. Daarnaast de graslelie is dit één van de sterkst luchtzuiverende planten voor binnen: uit NASA onderzoek blijkt dat de graslelie tot maar liefst 95% schadelijke stoffen uit de lucht filtert zoals benzeen, koolmonoxide en formaldehyde.

2. Olifantspoot

De olifantspoot heeft een zeer kenmerkende dikke stam met een knolvormige verdikking onderaan, die inderdaad echt op een olifantspoot lijkt. De plant heeft verder mooie heldergroene bladeren, die sierlijk hangen. Dit is een zeer onderhoudsvriendelijke en gemakkelijk te plaatsen plant, die overal op kantoor kan staan.

3. Vrouwentong

Vrouwentong (sansevieria) op kantoor

Bent u niet gezegend met groene vingers? Overweeg dan de vrouwentong op kantoor te zetten. Deze plant heeft fraaie lange bladeren in vele variaties groen die op slangentongen lijken; daarom wordt in het Engels deze plant ook ‘snake plant’ genoemd. Deze plant kan letterlijk weken zonder water en is op zowel lichte als donkere plaatsen te zetten. Perfect voor kantoor!

4. Drakenklimop

De drakenklimop huren als kantoorplant

De drakenklimop schijnt, net als de geldboom, geluk aan te trekken en is daarmee en ware aanwinst in elke commerciële ruimte. Dit is een ranke mooie snelgroeiende plant, met vrij dikke frisgroene blaadjes met kleine gele vlekjes. Deze plant kan zowel klimmen als hangen en is dus zeer breed plaatsbaar. Ook deze plant behoeft geen bijzonder onderhoud en zal het goed doen op elk kantoor.

5. Lepelplant

Lepelplant als kantoorplant

De lepelplant is een andere plant die door middel van onderzoek door NASA extreem luchtzuiverend is bevonden. Deze van origine uit Colombia en Venezuela afkomstige plant is sierlijk en mooi, met een rijke bos donkergroene bladeren op stevige steeltjes. Deze plant bloeit ook nog eens enkele maanden, u kunt dan van witte bloempjes genieten. De plant is gemakkelijk te onderhouden en hoeft geen (direct) zonlicht.

6. Philodendron

De Philodendron Imperial huren als kantoorplant

De philodendron is een sfeervolle eyecatcher, met een bijzonder exotisch uiterlijk. U kunt deze plant zowel in het groen als in het rood aanschaffen, of een combinatie van beide kleuren in de bladeren. De bladeren zijn groot en glanzend en hebben fraaie tekeningen. Deze plant behoeft zeer weinig onderhoud en kan overal staan, waar de philodendron direct de boel opfleurt.

7. Europese dwergpalm

De Europese dwergpalm huren als kantoorplant

Deze laatste plant is enorm goed in staat zich aan te passen aan diverse omstandigheden en daarmee erg sterk en goed voor elk kantoor. De dwergpalm heeft een geweldige bos bladeren die geveerd zijn, waardoor het er dubbel zoveel lijken. De blaadjes variëren in kleur van licht- tot donkergroen. U kunt deze plant echt overal zetten, vanwege het gemakkelijke karakter.

Wilt u meer weten over één of meerdere van bovengenoemde planten? Neem contact op met Any Green. Wij kunnen u van helder advies voorzien met betrekking tot planten, het plaatsen van planten én het onderhoud.

Op zoek naar duurzame kantoorinrichting?

Meer blog items