7 x planten die houden van een donkere ruimte

7 x planten die houden van een donkere ruimte

7 x planten die houden van een donkere ruimte

Er zijn veel soorten planten die tegen diverse omstandigheden kunnen zoals licht en warmte, maar ook juist duister. Vooral in een kantooromgeving kan het lastig zijn om de juiste plant te kiezen. Sommige ruimten kunnen wat bedompt zijn, met weinig lichtinval en soms ook niet veel zuurstof. Veel ondernemers twijfelen dan, of het nut heeft een plant te plaatsen.

Maar dat kan heel goed! In de natuur groeien diverse planten immers ook in de schaduw. In oerwouden of bossen bijvoorbeeld, waar hoge bomen doorgaans de zon totaal blokkeren. Deze planten passen perfect in een wat meer donkere omgeving en zijn daarmee goed geschikt voor plaatsen op een kantoor. In deze lijst sommen wij vast 7 van deze mooie planten voor u op.

1. Aglaonema

De Aglaonema wordt in de Chinese cultuur een heuse geluksplant genoemd. Deze plant heeft zeer fraaie groene bladeren met andere kleurschakeringen zoals geel en wit en overleeft heel goed in wat meer donkere ruimten. Zet de plant dus het liefst op een plekje in de halfschaduw of schaduw.

2. Aspidistra

De Aspidistra groeit in de natuur in landen als Thailand en Japan, voornamelijk als een bodembedekker. Dit houdt in, dat de Aspidistra altijd al groeit op vochtige en donkere plaatsen. De plant staat ook bekend als de kwartjesplant en groeit langzaam, maar blijft zeer gemakkelijk leven met weinig onderhoud.


3. Dieffenbachia

De grote bladeren van de Dieffenbachia maken deze plant zeer populair voor binnen. Deze plant behoort tot de aronskelkachtigen, die vooral in tropische regio’s groeit op aarde. Daarom kan ook deze plant perfect in het donker overleven, want ook in oerwouden groeit de plant dicht bij de grond waardoor de plant in de schaduw van andere bomen goed overleeft.

4. Calathea

De calathea kan bij uitstek niet tegen direct zonlicht en doet het daarom heel goed op een donker plekje. Deze plant groeit onder meer in de regenwouden van de Amazone, waar de plant ook in de schaduw van grotere planten leeft. De plant heeft prachtige bladeren vol kleur; van lichtgroen tot zeer donkergroen.

5. Sansevieria

De sansevieria wordt ook vrouwentong genoemd en dit is één van de meest sterke en weerbare planten, die er bestaan. Deze plant heeft bijna niets nodig om te overleven; een plek in de schaduw en weinig water doen nooit onder aan het uithoudingsvermogen van deze fraaie tropische groene additie. Een topper voor op kantoor.

6. Gatenplant

Een plant die in België en Nederland zeer populair is, betreft de gatenplant. De bladeren van deze plant zien er uit als gatenkaas, waardoor elk interieur direct een verfrissende opkikker krijgt met deze bijzondere plant.

De gatenplant groeit van origine in Zuid-Amerika, waar de plant meters hoog kan worden. Binnenshuis wordt de plant niet zo groot, maar kan we prima tegen donkere omgevingen.

7. Lepelplant

Als laatste de lepelplant: een plant die letterlijk tegen een stootje kan. Deze plant heeft een prachtig donkergroen blad met witte vaantjes en zorgt overal voor een chique accent.


  

Wilt u meer weten over planten op kantoor? Contacteer Any Green. Wij kunnen u perfect adviseren op het gebied van planten, waar deze het beste kunnen staan en welke planten het beste geschikt zijn op kantoor.

Meer blog items