De vakantie op kantoor dankzij deze 5 exotische planten

De vakantie op kantoor dankzij deze 5 exotische planten

De vakantie op kantoor dankzij deze 5 exotische planten

Op zoek naar een leuke manier om wat vakantiesfeer op kantoor te brengen? Dat kan met de toevoeging van exotische planten. Onze top 5 exotische planten zal u direct meevoeren naar warme plekken vol zon, strand en zee.

De bananenplant

Bananenplanten doen bij uitstek denken aan tropische plekken en verre bestemmingen. Deze plant heet officieel Musa en behoort tot de familie van Musaceae.

De bananenplant heeft een bijzondere groeiwijze, omdat elk blad opgerold tot ontwikkeling komt. Uit de stam, die schijnstam wordt genoemd, komen de bladeren in rolletjes tevoorschijn en pas als ze helemaal uitgegroeid zijn, worden ze recht.

De bananenplant kan tot wel 3 meter hoog worden en zal iedere ruimte op uw kantoor meteen een heerlijk zomers tintje geven.

Lees hier meer over de banenplant.

De drakenbloedboom

De drakenbloedboom draagt de officiële benaming Dracaena en bestaat in vele verscheidene sub soorten. Deze mooie plant heeft vele groepjes rechtopstaande bladeren, die in kleur kunnen variëren van zeer licht- tot zeer donkergroen. Sommige soorten hebben bladeren met een donkerrode rand en scheiden tevens de typerende rode hars af, hetgeen deze plant zijn naam heeft gegeven: vroeger dacht men dat het drakenbloed was.

Sommige soorten van de drakenbloedboom kunnen meerdere meters hoog worden en daarmee is deze plant ook een echte exotische eyecatcher.

Lees hier meer over de drakenbloedboom

De ananasplant

De ananasplant is een ontzettend leuke plant die direct aan vakantie en cocktails doet denken. En nog een leuke meevaller: uit deze plant groeit een echte ananas!

De ananasplant behoort tot de bromelia familie en heeft een hele bos lange en puntige donkergroene bladeren, karakteristiek aan de ananasplant. De bladeren groeien in rozetvorm en in het midden zal slechts 1 keer een kleine ananas tevoorschijn komen.
De plant zelf kan zo’n 80 centimeter hoog worden en zal na het bloeien van de ananas vrolijk doorgroeien en uw kantoor continu verblijden met een vakantiesfeer.

Lees hier meer over de ananasplant

De olifantenpoot

De olifantenpoot dankt haar naam aan haar stam: deze heeft aan de onderkant een verdikking die inderdaad aan een olifantenpoot doet denken. Deze verdikking heeft een belangrijke functie, de plant slaat er namelijk water in op. Deze plant wordt officieel Beaucarnea genoemd en beschikt over mooie zeer heldergroene dunne bladeren, die eerst omhoog schieten en daarna naar beneden hangen.

Ook deze plant zal uw kantoor omtoveren tot een zonnig paradijs en is zeer onderhoudsvriendelijk.

Lees hier meer over de olifantenpoot

De manilla palm

De manilla palm is ook een echte exotische plant, die bestaat uit geveerde bladeren die uit een zogeheten kroonas tevoorschijn komen. De stam van deze palm is ook aan de onderkant wat dikker, maar minder dan de olifantenpoot. De stam kan zowel donker als licht zijn en zal soms enkele droge bladeren bevatten, net als palmen die buitenshuis groeien in warme gebieden.

Deze palm doet denken aan exotische stranden en kleine eilanden, waardoor u uw kantoor in één keer een zomers uiterlijk geeft!

Lees hier meer over de manilla palm.

Welke plant spreekt u het meeste aan?

Is uw interesse geprikkeld en bent u benieuwd hoe één van deze planten ook uw kantoor in volle vakantiesfeer kan brengen? Neem dan contact op met Any Green. Samen bekijken we de mogelijkheden, volledig aangepast aan uw wensen en de beschikbare ruimte

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items