Gek op planten? Deze 10 instagram-accounts om te je volgen!

Gek op planten? Deze 10 instagram-accounts moet je volgen!

Gek op planten? Deze 10 instagram-accounts om te je volgen!

Plantenlovers zijn het er unaniem over eens: planten heb je nooit genoeg. Als je nog op zoek bent naar die éne speciale plant, of gewoon graag nog extra inspiratie wilt voor je volgende aankoop: wij hebben de beste Instagram-accounts voor plantenliefhebbers opgelijst. Ontdek prachtige verlaten plekken waar de natuur weer helemaal haar gang gaat, of de allerlaatste trendy plant die je in huis moet halen.

1. Plants in Decor

Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken en zuiveren de lucht, ze leveren ook nog eens prachtige plaatjes op. Dit Instagram-account laat je mee genieten van zowel minimalistische planten als overdadige en barokke tuinen, vol met planten. Hier doe je veel inspiratie op (#plantspo) voor je eigen woning, maar ook als reisinspiratie. Wie wil die prachtige, groene locaties niet zien?

2. #naturetakesover

Geen aparte Instagram-account, maar zeker niet minder de moeite waard om te volgen. Volg de hashtag #naturetakesover en ontdek hoe mooi het kan zijn als de natuur haar plek weer opeist. Dankzij deze hashtag reis je naar verlaten gebouwen en plaatsen en zie je hoe de natuur stukje bij beetje opnieuw tevoorschijn komt. Een van de bekendste voorbeelden van dit soort foto’s is natuurlijk Tsjernobyl, waar de natuur na jaren haar plaats weer innam. Maar ook oude fabrieksgebouwen hebben hun plaats verdiend in deze hashtags. Dichterbij huis spot je soms ook prachtige foto’s van Doel.

3. Houseplantclub

Houseplantclub is een erg populair Instagram-account: hier snuister je tussen foto’s van prachtige Monstera’s, ontdek je welke plant er komende tijd hipper dan hip is op Instagram of krijg je praktische tips om je planten zo goed mogelijk te laten gedijen en een kleine urban jungle van je woning te maken.

4. SmartPlantApp

Deze handige Instagram-account geeft praktische tips over de verzorging van je planten en bloemen (net als hun gelijknamige app). Hier ontdek je planten en bloemen die je nog nooit eerder gezien had en erg leuke plantenweetjes. Heb je toch liever iemand die langskomt en de planten op kantoor komt verzorgen? Neem dan zeker contact met ons op!

5. 100% Belgisch: Arbor

De Belgische Caroline is de bedenker van dit Instagram-account. Ze schiet prachtige plaatjes van haar al even prachtige plantencollectie. Hier vind je originele ideetjes om je planten in je woonruimte op te laten vallen en vooral heel erg veel interieurinspiratie. Die typische kerstboom beu? Hier staan nog enkele hele leuke alternatieven, allemaal met ‘iets’ van groen natuurlijk!

6. EARTHWINDANDCACTUS

Fan van cactussen? Dan kan je je hartje ophalen dankzij deze leuke Instagram-account! Je ontdekt allerlei soorten cactussen waarvan je het bestaan nog niet kende of krijgt erg handige tips om je cactus zo goed mogelijk te onderhouden. Of, zoals ze het zelf zo mooi zeggen: ‘In cacti we trust!’.

7. The potted jungle

Dit account draait om - je raadt het vast al - allerlei kamerplanten in potten! Laat je inspireren om je eigen urban (potted) jungle te maken en ontdek leuke manieren om je kamerplanten neer te zetten.

8. Houtje.Touwtje

Deze webshop maakt allerlei leuke accessoires voor je planten om ze op te hangen, maar je vind hier ook leuke plantgerelateerde borduurwerkjes. Zeker een leuk account om veel inspiratie op te doen. Plus, je wilt direct stekjes nemen van je Pilea’s!

9. SucculentCity

Heb jij vetplanten ook helemaal herontdekt en zoek je nog een beetje extra inspiratie? Dit is een erg leuke insta-account: SucculentCity. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je hier alleen vetplanten (succulents) terug. Erg leuk: bekijk zeker ook het DIY bruidsboeket van vetplanten of leuke decoratie-inspiratie! Nog een leuke hashtag om te volgen als je gek bent van vetplanten: #succulentsofinstagram

10. #plantsofinstagram

Het is weer eens iets anders dan #catsofinstagram of selfies met zogezegde #nofilters: #plantsofinstagram. Erg leuk om te volgen aangezien er via de hashtag vanalles-en-nog-wat binnenkomt aan planteninspiratie: ook erg leuk om te bekijken voor moestuininspiratie!

Wel fan van planten, niet van het onderhoud? Bij Any Green bieden wij u diverse opties en mogelijkheden voor onderhoud. Meer weten over het komen of huren van planten? Contacteer Any Green, wij voorzien u met liefde van advies over de beste plant voor uw kantoor.

Meer blog items