Welk type kantoorplant past het best bij uw kantoor?

Welk type kantoorplant past het best bij uw kantoor?

Welk type kantoorplant past het best bij uw kantoor?

Planten beschikken over veel positieve eigenschappen, het zou bijna een zonde zijn om geen planten op kantoor te hebben. Een plant fleurt direct een kantoor op, zorgt voor een verbetering in luchtkwaliteit en voorziet tevens een gevoel van rust in elke willekeurige ruimte. Maar uit de brede waaier aan soorten en variëteiten, kan het nogal lastig zijn om planten te kiezen die precies bij uw bedrijf of kantoor passen. Daarom hebben wij een aantal handige kenmerken op een rij gezet, die u kunnen helpen bij het vinden van de kantoorplant die het beste bij u past.

Planten voorkomen een hoop gezondheidsklachten

Eén van de voornaamste redenen om een plant op kantoor te zetten is zeker wel het feit, dat veel planten over luchtzuiverende eigenschappen beschikken. Schadelijke stoffen zoals trichloorethyleen, formaldehyde en benzeen circuleren continu in de lucht, veelal veroorzaakt door de veelvoud aan elektronische apparaten. Een handig plantje die daarom eigenlijk op elk bureau thuishoort, is de cactus. Cactussen zuiveren niet alleen de lucht, maar vangen tegelijkertijd elektromagnetische golven op.

Heeft u op kantoor last van enigszins droge lucht? Dan is de chamaedorea een uitstekende plant om de lucht van een hogere vochtigheidsgraad te voorzien.

Kantoren met veel (achtergrond)lawaai hebben weer baat bij planten als de treurvijg en de drakenbloedboom, gelet op de geluiddempende eigenschappen van deze planten.

Welke planten passen bij welke karakters?

Wilt u liever echt planten uitzoeken die passen bij het karakter van uw medewerkers of ruimtes? Dan hebben wij enkele tips voor u. Niet iedereen is immers geboren met een stel groene vingers. Sommige medewerkers zullen er van genieten veel aandacht aan planten en verzorging te besteden, anderen weer net niet.

Medewerkers die graag verzorgen

Voor de medewerkers die gek zijn op planten, kunt u enkele uitdagende exemplaren uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige orchidee, maar ook azalea’s en chrysanten zullen blij zijn met deze medewerkers. Deze planten hebben behoefte aan veel aandacht en precisie, aangezien te veel (of juist te weinig) licht en water funest kan zijn. U krijgt er dan wel oogverblindend mooie planten voor terug.

Medewerkers die graag een beetje rebels zijn

Heeft u medewerkers in uw team die altijd alles een beetje anders doen? En niet veel met vaste structuur hebben? Dan zullen planten die erg gemakkelijk te verzorgen zijn het goed doen bij heb. Denk bijvoorbeeld aan de areca palm, de graslelie, klimop en ficus. Deze planten hechten niet zo heel veel waarde aan een vaste structuur en zijn al tevreden met water en licht op z’n tijd.

Medewerkers die avontuurlijk zijn

Indien u één of meerdere medewerkers in dienst heeft die vaak op reis gaan, dan zult u voor deze mensen de meest gemakkelijke planten uit moeten kiezen. Planten die niet altijd water behoeven en in leven blijven wanneer ze een tijdje zonder zitten. U kunt dan wederom een cactus overwegen, of een lid van de vetplantenfamilie.

Any Green helpt u graag de perfecte planten voor uw kantoor te kiezen!

Met zo ontzettend veel keuze kan het lastig zijn om de juiste planten te kiezen. Daarom is Any Green er voor u! Met jarenlange ervaring en expertise op het gebied van planten, verzorging en onderhoud kunnen wij u als geen ander adviseren over de juiste planten voor uw kantoor. Geef uw wensen en behoeften aan ons door, waarna wij op zoek gaan naar de beste oplossing. Bel ons om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

Kantoorplanten huren of kopen?

Meer blog items