10 planten die weinig of geen zonlicht nodig hebben

10 planten die weinig of geen zonlicht nodig hebben

10 planten die weinig of geen zonlicht nodig hebben

Zoekt u planten om te huren voor kantoor? Dan vraagt u zich misschien af of planten op kantoor wel kunnen overleven. Niet elke medewerker beschikt immers over groene vingers. Verder beschikt ook niet elke kantoorruimte over een hoge mate aan daglicht.

Weinig zonlicht hoeft echter helemaal geen probleem te zijn! Er zijn namelijk vele soorten planten die zonder zonlicht kunnen overleven.
Wij hebben alvast 10 voorbeelden op een rijtje gezet. Het hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn om uw kantoorruimte te verfraaien met mooie groene toevoegingen. Deze 10 kamerplanten gedijen prima met weinig licht, in onverwachte omstandigheden en zijn super gemakkelijk te onderhouden.

1. De Calathea

Het patroon van de Calathea en haar kleurrijke bladeren maken deze plant een mooie aanvulling op elk kantoor. Deze plant groeit goed bij gemiddeld tot weinig licht en vereist ook geen extreme hoeveelheden vocht.

2. De Dieffenbachia

De Dieffenbachia is favoriet bij velen, vanwege het gemakkelijke onderhoud. Deze plant is blij met standaard potgrond, een gemiddelde binnentemperatuur en normale luchtvochtigheid. De bladeren van deze plant zijn bont van kleur of mooi crèmekleurig en kunnen een hoogte van maar liefst anderhalve meter bereiken.

3. De Dracanea marginata (Drakenbloedboom)

De drakenbloedboom is een plant die bijna onmogelijk te doden is. Direct zonlicht en te veel water geven is niet iets dat de Dracaena Marginata goed doet, dus u hoeft deze plant vrijwel geen onderhoud te geven en toch blijft de drakenbloedboom fier rechtop staan.

4. De Chlorophytum comosum (Graslelie)

Zonder twijfel is dit één van de meest populaire kamerplanten, omdat de plant zeer eenvoudig te kweken is. De graslelie kan tegen een stootje en zal het goed doen in indirect zonlicht.

5. De Philodendron scandens of drakenklimop (hangplant)

Deze schoonheid kan het hele jaar door binnenshuis gedijen zonder enige klachten, maar de drakenklimop geniet wel van incidenteel buitenleven op een schaduwrijke plek, als het weer en de mogelijkheden op uw kantoor het toelaten.

6. De Bromelia

Deze tropische kamerplant kan overleven op Tl-licht alleen en gedijt goed in vochtige omstandigheden zoals badkamers. Een kleine bromelia plaatsen op de toiletvoorzieningen van uw kantoor schept wat leven in een anders erg saaie omgeving!

7. De Spathiphyllum (Lepelplant)

Deze populaire, schaduwminnende kamerplant is bijzonder onderhoudsarm en moet eigenlijk tussen de gietbeurten uitdrogen. De lepelplant bloeit meerdere keren per jaar en is zeer eenvoudig te kweken.

8. De Aglaonema (Chinese Evergreen)

De Aglaonema kan zelfs de meest plantenschuwe medewerker als een expert doen voorkomen. Deze tropische bladplant is een van de meest duurzame kamerplanten die er bestaan, want ze tolereren slecht licht, droge lucht en zelfs uitdroging. Eigenlijk bijna niet kapot te krijgen.

9. De Sansevieria trifasciata (Vrouwentong)

Een vrouwentong verzorgen is heel eenvoudig. Deze planten kunnen weken achter elkaar verwaarloosd worden, maar met hun gestreepte bladeren en architecturale vorm zien ze er nog steeds fris uit. Bovendien kunnen ze lage lichtniveaus en droogte overleven. Perfect voor op kantoor!

10. De Aspidistra elatior (Kwartjesplant)

De kwartjesplant of kloosterplant is een van de gemakkelijkste kamerplanten. Hoewel deze soort de voorkeur geeft aan fel licht, overleeft de plant ook erg goed op schaduwrijke plekken en in ruimten met een beetje natuurlijk licht. U kunt de plant alleen maar teniet doen door teveel water te geven.

Zit er iets bij voor uw kantoor?

Al deze planten hebben hun eigen unieke eigenschappen en uitstraling. Wilt u één of meerdere opties eens uitproberen voor kantoorplanten kopen?

Neem dan nu contact op met Any Green. Wij voorzien u graag van alle advies die uw nodig heeft om uw kantoorruimte weer prachtig op te laten bloeien!

Meer blog items