5 tips voor een groene kantooromgeving

5 tips voor een groene kantooromgeving

5 tips voor een groene kantooromgeving

Veel uiteenlopende onderzoeken hebben ruimschoots het nut van planten op kantoor bewezen. Planten maken de lucht in een ruimte schoon, hebben een rustgevende en stress verlagende invloed en kunnen zodoende de werkprestaties van uw personeel substantieel bevorderen.

Hoog tijd voor meer groen op kantoor dus. Maar hoe pakt u dit aan? Waar wilt u planten plaatsen? Welke planten eigenlijk en hoe kiest u deze? En wie gaat deze planten dan wel niet onderhouden?

Deze en andere vragen beantwoorden wij voor u in dit artikel. Zodat u een helder beeld heeft bij de vele mogelijkheden die voor u open staan, om ook uw kantooromgeving groener te maken.

1. Gewoon ouderwets: losse planten hier en daar

Planten op kantoor plaatsen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. U kunt in principe gewoon een tuincentrum binnenlopen en een paar planten meenemen.

 Het is dan wel zeer belangrijk dat u vooraf wat informatie opzoekt over het onderhoud van de planten, bijvoorbeeld de hoeveelheid water die ze nodig hebben en wat voor soort standplaats het beste is. Anders loopt u het risico dat de plant geen lang leven beschoren zal zijn.

Fijne en onderhoudsvriendelijke planten voor op kantoor die ook nog eens sterke luchtzuiverende eigenschappen hebben, zijn onder meer de vrouwentong en de lepelplant. Ook vetplantjes en cactussen zijn immens populair, mede vanwege het super gemakkelijke onderhoud. En voor een extra fijn tropisch sfeertje kiest u een plant als de goudpalm of de palmlelie.

2. Hangplanten: handig voor kleine ruimten

Niet elke ruimte op kantoor is even groot, het is dus niet altijd mogelijk om elke plant zomaar te plaatsen. Voor de ietwat kleinere ruimten en vertrekken zijn hang- en klimplanten een leuk alternatief.

U kunt deze mooie exemplaren aan de muur hangen, op een smalle kast zetten of van de grond naar boven laten groeien. Interessante opties zijn bijvoorbeeld de gatenplant, philodendron en de rotskoraal.

3. Een boom op kantoor is tegenwoordig helemaal hip

Wilt u een plant die echt een statement maakt? Misschien in de welkomstruimte van uw kantoor, zoals een licht atrium? Dan is het zeker de moeite waard om een boom(pje) in overweging te nemen.

Deze voorziet elke ruimte in een oogwenk van een natuurlijke en rustgevende uitstraling en vangt zeker hoge ogen. Denk aan opties zoals de olijfboom, de geldboom of de olifantspoot.

4. Liever iets unieks? Probeer een groene wand!

Een groene wand is wederom geschikt voor kleinere ruimten, omdat dit nagenoeg geen plek inneemt. Maar ook als blikvanger binnen en buiten is een groene wand goed geschikt.

U kunt alle kanten op, ook speciale ontwerpen zoals uw logo zijn mogelijk. Bovendien zijn groene wanden zowel natuurlijk als synthetisch voorhanden, de laatstgenoemde vergt logischerwijs vrijwel geen onderhoud. U geniet echter ook minder van de voordelen van levende planten, zoals luchtzuiverende eigenschappen en fotosynthese.

5. Verticaal moestuintje om bij te houden

De laatste optie is vooral leuk voor bedrijven met een horecacomponent, of gewoon een kantoor waar medewerkers zijn met groene vingers.

Een eigen moestuintje voorziet in verse kruiden en allicht zelfs wat groente en fruit. Om dit na een tijdje te consumeren is natuurlijk erg leuk, indien u en uw team gezamenlijk moeite in het tuintje hebben gestopt!

Any Green helpt u graag bij met het groener maken van uw kantoor

Naast een bijzonder groot aanbod van planten bieden wij ook meerdere onderhoudsvormen aan. U kunt bij ons planten kopen, maar ook planten huren

Blijkt het onderhoud te veel van u of uw personeel te vergen, dan kunnen we u hiervan ontzorgen. Benieuwd naar onze dienstverlening? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Kantoorplanten huren of kopen?

Meer blog items