Top 10 beste binnenplanten voor 2021

Top 10 beste binnenplanten voor 2021

Top 10 beste binnenplanten voor 2021

Binnenplanten bestaan in een enorme verscheidenheid aan soorten, kleuren en maten. Hoewel iedereen natuurlijk bepaalde voorkeuren heeft, merken wij dat bepaalde planten steevast populair blijven. In dit artikel vindt u de tien meest populaire binnenplanten inclusief handige informatie en tips met betrekking tot het onderhoud.

1. Bromelia (Bromeliaceae)

De bromelia komt van origine uit diverse gebieden in Zuid-Amerika, zoals Peru en het Andesgebergte. Deze plant heeft een bijzonder gevormd kokertje van bladeren, zodoende wordt de bromelia ook wel de kokerplant genoemd. De ananas is trouwens een sub soort van de bromelia, ook deze kunt u gemakkelijk binnen laten groeien want de bromelia is een goed te onderhouden binnenplant.

De bromelia huren als kantoorplant

2. Kentia palm (Howea Forsteriana)

De kentia palm groeit oorspronkelijk op een eiland dat ten oosten van Australië gelegen is, namelijk het Lord Howe eiland. De kentia palm heeft een fraai exotisch uiterlijk, is zeer gemakkelijk te onderhouden en filtert ook nog eens onzuiverheden uit de lucht.

Kentia palm huren als kantoorplant

3. Palmlelie (Yucca gloriosa)

De palmlelie staat ook bekend als de Yucca en deze plant groeit in de natuur vooral in droge en woestijnachtige gebieden. De plant bestaat uit een grote bos bladeren, die in veel kleurschakeringen voor kunnen komen. Gecombineerd met de vrolijke stammetjes zet u een ware eyecatcher op kantoor, die bovendien zeer gemakkelijk te onderhouden is.

Yucca huren als kantoorplant

4. Dieffenbachia (exotica compacta)

De dieffenbachia behoort tot de familie van aronskelkachtigen en is een zeer populaire tropische binnenplant. De dieffenbachia komt net als de bromelia uit gebieden in Zuid-Amerika, zoals Brazilië.

Daar gelooft men trouwens dat deze plant bescherming biedt tegen negativiteit en het boze oog. Een gezellige plant die overal prima past.

De dieffenbachia huren als kantoorplant

5. Bamboeplant (Chamaedorea seifrizii)

De bamboepalm komt vooral voor in gebieden in China en Japan en is goed geschikt om binnen te plaatsen, want deze plant behoeft geen (direct) zonlicht. De bamboeplant schijnt van oudsher geluk en welvaart aan te trekken, daarnaast filtert de bamboeplant veel giftige stoffen uit de lucht.

6. Areca palm (Chrysalidocarpus lutescens)

De areca palm staat ook wel bekend als de goudpalm en komt oorspronkelijk uit Madagaskar, een eiland dat bekend staat om de bijzonder flora en fauna. Ook deze plant heeft een fraai exotisch uiterlijk, daarnaast hoeft ook de areca palm niet in direct zonlicht te staan. De palm is gemakkelijk in het onderhoud en sterk.

Areca palm als kantoorplant

7. Olifantenpoot (Beaucarnea recurvata)

De olifantenpoot draagt deze benaming vanwege de vorm van de stam: deze lijkt namelijk echt op de voet van een olifant. De plant komt uit gebieden in en rond Mexico en is een bijzonder leuke plant die overal neergezet kan worden. Een leuk detail: in de voet van de plant slaat deze water op, zodat juist deze plant langere perioden zonder water kan overleven.

De olifantenpoot huren als kantoorplant?

8. Paascactus (Rhipsalis)

De paascactus is een populaire plant die van nature in subtropische gebieden in Zuid-Amerika groeit. De paascactus beschikt over vele hangende en gekartelde stengels, die de paascactus een uniek uiterlijk geven. Ook kunt u bij sommige soorten genieten van een bloeiperiode.

De paascactus huren als kantoorplant

9. Rubberplant (Ficus elastica Robusta)

De rubberplant wordt ook wel de rubberboom of vijgenboom genoemd en komt vooral voor in Azië, bijvoorbeeld in India en Indonesië. Deze plant draagt deze naam omdat de plant een melkachtig sap bevat, waar men vroeger rubber van maakte. Dit is een zeer vrolijke en simpel te onderhouden plant, perfect voorop kantoor of plaatsing binnenshuis.

Rubberplant als kantoorplant

10. Philodendron Imperial

De Philodendron Imperial is afkomstig uit gebieden in Zuid- en Midden-Amerika. Deze plant wordt hier ook wel de gatenplant genoemd, vanwege de bijzondere bladeren. Deze plant kan ook gemakkelijk op een schaduwrijke plek staan en fleurt elke ruimte direct op vanwege het exotische uiterlijk.

De Philodendron Imperial huren als kantoorplant

Wilt u meer weten over deze planten? Contacteer Any Green, wij voorzien u graag van gedegen advies.

Meer blog items