Welke plantensoorten zijn gemakkelijk voor kantoor?

Welke plantensoorten zijn gemakkelijk voor kantoor?

Welke plantensoorten zijn gemakkelijk voor kantoor?

Er zijn zo ontzettend veel plantensoorten, dat het soms knap lastig kan blijken om een weloverwogen keuze te maken wanneer je op zoek bent naar een groene toevoeging voor je ruimte. Zeker op kantoor, want de plantjes moeten natuurlijk wel blijven leven en niet iedereen is met groene vingers geboren.

Daarom hebben wij enkele plantensoorten op een rijtje gezet die voor jou aantrekkelijk kunnen zijn: gemakkelijk te onderhouden planten en planten speciaal voor op kantoor. Beide categorieën bieden voorbeelden van planten die wel tegen een stootje kunnen, daarnaast geven we ook nog wat tips en adviezen voor het onderhoud.

De meest gemakkelijke en onderhoudsvriendelijke planten

Wil je vooral genieten van een plantje, zonder je te veel zorgen te maken over de overlevingskansen van deze plant? Dan kies je het beste voor de onderhoudsvriendelijke planten.

Deze planten behoeven niet alleen weinig onderhoud, maar kunnen bovendien op zeer uiteenlopende plekken worden gezet. Dus ook op een kantoor of in een badkamer, of een ruimte met weinig licht.

Welke soorten gemakkelijke planten bestaan er?

Planten die als gemakkelijk worden geclassificeerd omdat u ze overal kunt plaatsen, zijn onder meer:

Al die plantjes staan bekend om hun uiterst onderhoudsvriendelijke eigenschappen. En je kan ze daardoor ook vrijwel overal zetten.

Tips voor het onderhoud

Alle hierboven genoemde plantensoorten hoeven slechts heel weinig water, in elk geval moet je de potgrond altijd droog laten worden voor je meer water geeft. Zo voorkom je wortelrot. Zowel de cactussen als de vetplanten staan hier nog eens extra om bekend, omdat beide plantensoorten water opslaan.

Al die planten kunnen in de zomer ook buiten staan, het liefste wel onder een afdakje. Zo krijgen ze niet teveel regen over zich heen en staan de planten ook niet in direct zonlicht. Je kunt de planten overal zetten waar je wilt. Met de kleine cactusjes en vetplantjes kan je nog eens extra creatief zijn, bijvoorbeeld door meerdere plantjes in een grote schaal te zetten in een vergaderruimte.

Planten die goed op kantoor passen

Natuurlijk zullen de gemakkelijk planten het vanzelfsprekend ook goed doen op een kantoor. Maar er zijn ook enkele specifieke planten, die bij uitstek geschikt zijn voor plaatsing op kantoor.

Weet je waarom? Omdat deze planten over uitzonderlijk luchtzuiverende eigenschappen beschikken en vele giftige stoffen uit de lucht trekken. Met name op een kantoor komt dit natuurlijk fantastisch van pas.

Welke soorten planten voor op kantoor bestaan er?

Als je binnenkort planten op kantoor wilt plaatsen, dan kies je het beste voor planten die op veel verschillende plekjes kunnen staan en zoals hierboven genoemd giftige stoffen kunnen zuiveren.

Je kunt kiezen uit prachtige soorten zoals:

Tips voor het onderhoud

Ook die planten zijn zeer gemakkelijk te onderhouden, je kunt dus gewoon dezelfde tips hanteren als bij de gemakkelijke planten. Een extra tip voor kantoor: maak een lijstje met wie er water zal geven en de plant verzorgen. Zo voorkom je dat de plant teveel, of juist te weinig water krijgt.

Voor meer tips, vele planten voor op kantoor en verschillende onderhoudsabonnementen ben je bij Any Green aan het juiste adres. Bel ons eens voor meer informatie, wij komen graag bij je langs om je verder van dienst te zijn.


Meer blog items